Lūdz prēmēt septiņus Rīgas Pašvaldības policijas policistus

© F64 Photo Agency

Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) darbinieku ikmēneša darba rezultātu izvērtēšanas komisija izvirzījusi prēmēšanai septiņus policistus, kuru operatīvas un profesionālas rīcības rezultātā aizturēti pieturu demolētāji, kāda Baltkrievijas pilsoņa nolaupītāji, kā arī izdevies novērst iespējamu pašnāvības mēģinājumu.

Kurzemes pārvaldes dežurants vecākais inspektors Ilvars Imaks 10.martā, saņemot informāciju par diviem vīriešiem, kas veikuši piecu pieturvietu izdemolēšanu, uz notikuma vietu nosūtījis patruļgrupu - vecāko inspektoru Jāni Junkuru, inspektoru Viktoru Kolosovu un kārtībnieku Māri Grīnvaldu. Savstarpēji koordinējot savas darbības, policisti aizturēja aprakstam līdzīgās personas, no kurām viena bija bruņota ar metāla stieni. Aizturētās personas tika nodotas Valsts policijas darbiniekiem, kas pret aizturētajām personām sāka kriminālprocesu par huligānismu.

Par ātro, operatīvo reaģēšanu un veiksmīgo sadarbību, aizturot personas par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu, saņemta pateicība no Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Kurzemes iecirkņa priekšnieka.

Savukārt 17.martā Kurzemes pārvaldes iecirknī ieradās Baltkrievijas pilsonis un informēja, ka viņu nolaupījuši seši nepazīstami vīrieši, sasējuši, aizveduši uz garāžu kooperatīvu, ievietojuši garāžas bedrē, aizslēguši garāžu un devušies prom. Kurzemes pārvaldes darbinieki - vecākais inspektors Raimonds Jerumāns un kārtībnieks Māris Kārkliņš - kopā ar cietušo un Valsts policijas Rīgas Kurzemes iecirkņa darbiniekiem devās uz notikuma vietu. Apskates laikā Baltkrievijas pilsonis pazina gar notikuma vietu braucošo automašīnu, ar kuru viņš tika vests uz garāžu. Automašīnā esošie trīs vīrieši uz aizdomu pamata par personas nolaupīšanu un turēšanu nebrīvē tika aizturēti un nogādāti Valsts policijas iecirknī, kur par notikušo tika sākts kriminālprocess.

Savukārt Latgales pārvaldes inspektors Viesturs Vērītis 15.martā, beidzot pildīt amata pienākumus un braucot uz mājām, Zemitānu satiksmes pārvadā ievēroja divas personas, no kurām viena atradās otrpus pārvada margām. Vērītis apturēja transportlīdzekli, vienlaikus par notiekošo telefoniski informējot Valsts policijas Operatīvās vadības biroju. Pieskrienot pie personām, Vērītis meiteni pārcēlis pāri margām atpakaļ uz satiksmes pārvada ietves, kā rezultātā tika glābta meitenes dzīvība.

Ņemot vērā minēto, RPP priekšnieks Juris Lūkass vērsies Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejā ar lūgumu atbalstīt darbinieku prēmēšanu - par drošsirdīgu un pašaizliedzīgu rīcību, veicot darba pienākumus, kā rezultātā tika aizturētas personas par kriminālpārkāpumu un noziegumu izdarīšanu, Lūkass lūdz prēmēt sešus policistus 40% apmērā no darbiniekiem noteiktās mēnešalgas, savukārt Vērītis par drošsirdīgu un pašaizliedzīgu rīcību, glābjot cilvēka dzīvību, varētu saņemt prēmiju 60% apmērā no viņam noteiktās mēnešalgas. Prēmijas plānots izmaksāt no Rīgas Pašvaldības policijas budžeta līdzekļiem.

Jautājums par policistu prēmēšanu Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejā tiks skatīts ceturtdien, 10.aprīlī.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.

Svarīgākais