Par 340 eiro liela kukuļa došanu policija aiztur iereibušu autovadītāju

© f64

Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes Ceļu policijas darbiniekiem kādas automašīnas "Subaru Legacy" vadītājs par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu deva 340 eiro lielu kukuli, aģentūru LETA informēja VP preses pārstāve Ance Rozīte.

Policisti kukuļdevēju aizturēja un sāka kriminālprocesu.

Kā norādīja policijā, 7aprīlī ap plkst.13.30 autoceļa Tīnūži-Koknese 19.kilometrā VP Rīgas reģiona pārvaldes Ceļu policijas darbinieki par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu, kas saistīts ar transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā, apturēja kādu "Subaru Legacy" automašīnas vadītāju.

Apturētā transportlīdzekļa vadītājs bija kāds 1977.gadā dzimis Bulgārijas pilsonis un, lai izvairītos no administratīvā soda, policistam deva kukuli 340 eiro apmērā. Vadītāja izelpā tika konstatētas 2,42 promiles alkohola.

Šogad šis jau ir 17.gadījums Rīgas reģionā, kad sākts kriminālprocess par kukuļa došanu ceļu policistam.

VP atgādina, ka arī turpmāk cīņā ar korupciju uz ceļa pastiprinātu uzmanību pievērsīs ne tikai policistiem, kas ņem kukuļus, bet arī transporta līdzekļu vadītājiem, kas dod kukuļus.

Par šādu noziedzīgu nodarījumu paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.