Simtgadniece no Pāvilostas izskatās un jūtas lieliski

© liepaja.lv

Liepājas pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Jurijs Hadarovičsšodien devās ceļā uz Pāvilostu, lai pašvaldības vārdā sveiktu liepājnieci Mariju Bērziņu, kura šodien godam svin savu simto jubileju.

Tā ziņo portāls liepaja.lv

Jubilāre viesus sagaidīja mundra un pie labas veselības. Milzīgs bija prieks par lielo ciemiņu pulku, kas šajā dienā ieradās ar dāvanām un ziedu kalniem, pat stāvot garā rindā, lai apsveiktu gaviļnieci apaļajā un nozīmīgajā dzimšanas dienā. Īpaši patīkams pārsteigums bija Liepājas domes pārstāvju ierašanās. Domes priekšsēdētāja vietnieks Jurijs Hadarovičs simtgadniecei jubilejā vēlēja stingru veselību un mundru noskaņojumu.

Kaut arī gaviļniece šobrīd dzīvo veco ļaužu namā Pāvilostā, viņa ir patriotiska liepājniece. Garais mūžs gan aizsācies Latgales pusē, kur simtgadniece nodzīvojusi 16 gadus. Liepāju par savām mājām Marija sākusi saukt 1959. gada septembrī. Tas bija rudens, kad viņa kļuva par liepājnieci, nostrādājot šajā pilsētā līdz pat pensijai. Arī vēl šobrīd, dzīvojot Pāvilostā, Liepāja netiek aizmirsta. Simtgadniece atklāj, ka ļoti vēlētos izbraukt pa jauno tramvaja līniju.

Atklājot savu ilgdzīvošanas noslēpumu, jubilāre saka: „ Darbs, darbs un vēlreiz darbs!”. Ar dzīves moto „darbs dara darītāju” simtgadniece aicina neslinkot un strādāt, jo tas ir veiksmīgas dzīves noslēpums, lai nosvinētu tik daudz dzimšanas dienu.

Marija Bērziņa kopā ar ziediem un apsveikumu kartīti saņēma arī Liepājas pilsētas domes pabalstu 150 eiro apmērā, kāds tiek piešķirts visiem 100 gadu vecumu sasniegušiem liepājniekiem veselības saglabāšanai un uzlabošanai.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.