Aizturēti krāpnieki par viltotu Jūrmalas iebraukšanas caurlaižu izgatavošanu un izmantošanu

© F64

Valsts policijai (VP) izdevies aizturēt 30 viltotu Jūrmalas iebraukšanas atļauju izmantotājus, kā arī apturēt krāpnieku grupas darbību, kas nodarbojās ar viltoto caurlaižu izgatavošanu un realizāciju, aģentūru LETA informēja VP preses pārstāve Ance Rozīte.

Jūrmalas pilsētas dome, saņemot informāciju par to, ka vairāki cilvēki iegādājušies viltotas caurlaides iebraukšanai Jūrmalā, nekavējoties sniedza informāciju policijai. Viltotās caurlaides bija paredzētas noteiktam laika periodam - vienam vai sešiem mēnešiem.

Policija pagājušajā nedēļā divu dienu laikā veica pastiprinātu automašīnu pārbaudi pie iebraukšanas Jūrmalā. Pārbaudes laikā konstatēti 30 viltotu caurlaižu izmantošanas gadījumi. Viltoto caurlaižu izmantotāji aizturēti, par šiem gadījumiem ierosināti kriminālprocesi par viltota dokumenta izmantošanu.

Vienlaicīgi policija uzsāka izmeklēšanu saistībā ar personām, kas nodarbojās ar viltotu iebraukšanas atļauju izplatīšanu, un Rīgā aizturēja trīs personas par šo iespējamo noziegumu.

Turpinot izmeklēšanu, izdevies noskaidrot arī personu, kas nodarbojās ar iespējamu viltoto caurlaižu izgatavošanu - 1978.gadā dzimušais vīrietis aizturēts pagājušajā sestdienā Salaspilī. Veicot kratīšanu vīrieša dzīvesvietā un automašīnā, atrastas vairākas viltotas caurlaides.

Tālākā izmeklēšanā noskaidrots, ka šī persona ir saistīta ar kādu tipogrāfiju Rīgas centrā. Tipogrāfijā veiktās kratīšanas laikā izņemta datortehnika un citi priekšmeti, kas ļauj secināt, ka aizturētā persona, iespējams, nodarbojās ar atļauju izgatavošanu savā darbavietā.

Papildus Valsts policija informē, ka tuvākajā laikā sadarbībā ar Jūrmalas Pašvaldības policiju turpinās veikt pastiprinātu transportlīdzekļu pārbaudi pie iebraukšanas Jūrmalā. Pārbaudes tiks veiktas ar nolūku noskaidrot personas, kuras izmanto viltotas iebraukšanas atļaujas. Par viltotu dokumentu izmantošanu personu var saukt pie kriminālatbildības.

Jūrmalas pilsētas dome un Valsts policija atgādina, ka ir tikai divas iestādes, kuras ir tiesīgas izdot iebraukšanas atļaujas noteiktam periodam, - Jūrmalas pilsētas dome un Ceļu satiksmes drošības direkcija.

Tādēļ policija aicina iedzīvotājus, kuru rīcībā ir atļaujas, kas nav iegādātas kādā no minētajām iestādēm, neizmantot tās un vērsties Jūrmalas policijas iecirknī. Personas, kuras sadarbosies ar policiju, netiks sauktas pie kriminālatbildības.

Jūrmalas pilsētas dome informē, ka nodeva par iebraukšanu Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā ir spēkā no 1. aprīļa līdz 30. septembrim.

Caurlaides, kas paredzētas iebraukšanai Jūrmalā uz noteiktu laiku - uz vienu vai sešiem mēnešiem - , attiecīgajā periodā dod iespēju iebraukt pilsētā neierobežotu reižu skaitu. Nodeva par vienreizēju iebraukšanu šobrīd ir divi eiro.

Latvijā

Efektīvai valsts austrumu robežas aizsardzībai par pilna laika vienībām būtu jāpārveido vismaz divi pierobežas Zemessardzes bataljoni, sociālajā tīklā "Facebook" norādījis Ziemeļvalstu noturības organizācijas (CIREN) līdzdibinātājs, bijušais Aizsardzības ministrijas (AM) valsts sekretārs Jānis Garisons.

Svarīgākais