RECEPTE: gatavojamies vasaras sezonai - dārzeņu sautējums

© skanpix

Ēdināšanas uzņēmuma LIDO šefpavāre Ilga Joma iesaka dārzeņu sautējuma recepti tiem, kuri pirms vasaras sezonas domā par slaido līniju.

 "Sastāvdaļām nepieciešami četri lieli burkāni, 100 grami žāvētu plūmju, viens mazs sīpols, viena daiviņa ķiploka, 50 grami sviesta, cukurs, sāls, pipari, zaļumi. Nomizojam un smalki sakapājam sīpolu, un sarīvējam ķiploku. Nomizojam burkānus un sagriežam rupjos salmiņos. Uzkarsējam pannu uz lielas liesmas, tajā izkausējam sviestu un ieberam sīpolus un ķiplokus. Aptuveni pēc minūtes pievienojam burkānus, uzliekam pannai vāku un uz vidējas uguns sautējam, kamēr tie paliek mīksti. Kamēr burkāni sautējas, plūmes uzbriedinām ūdenī. Kad burkāni gatavi, pārberam bļodā, notecinām atlikušās taukvielas, pievienojam vidēji lielus plūmju gabaliņus un pēc garšas pievienojam zaļumus, sāli un piparus. Viegli apmaisām ar rokām un ceļam galdā. Sautēšanas procesā sviestam pieliekot cukuru, burkāni karamelizēsies un iegūs pievilcīgu spīdumu."

Latvijā

Kopš šā gada 2. decembra, baudot “Rīgas balzama” produkciju, tiek stiprināti Totenhemas kluba futbolisti un otrādi – gūstot kārtējos vārtus futbolā, kluba dalībnieki apliecina pateicību alkohola lietotājiem. Jūlijs Šeflers ieķīlājis “Rīgas balzama” aktīvus futbola kluba īpašniekam, atsaucoties uz Apvienotās Karalistes uzņēmumu reģistru, ziņo Krievijas ziņu platforma PBK.

Svarīgākais