Trīs gadus visām LNB ēkām elektrību piegādās "Latvenergo"

© F64

Elektroenerģiju visām Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) ēkām trīs gadus piegādās AS "Latvenergo".

Kā liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā, "Latvenergo" uzvarējis LNB izsludinātajā iepirkumā par elektroenerģijas piegādi.

"Latvenergo" iepirkumā bijis vienīgais pretendents, un noslēgtā līguma summa ir 1 855 404 eiro.

Kā aģentūrai LETA skaidroja LNB iepirkumu speciālists Zigmārs Legzdiņš, bibliotēkas rīkotā iepirkuma procedūra paredz iegādāties elektroenerģiju visām LNB ēkām trīs gadu laika posmam.

"Prognozējot kopējo elektroenerģijas patēriņu, ir ņemta vērā gan LNB jaunās ēkas Gaismas pils pakāpeniska ekspluatācijas sākšana, gan pakāpeniska atteikšanās no ēkām, kurās šobrīd izvietotas LNB struktūrvienības," skaidroja Legzdiņš.

Jau ziņots, ka Gaismas pils ir viens no apjomīgākajiem un tehnoloģiski sarežģītākajiem projektiem Latvijas vēsturē. 2008.gada aprīlī valsts aģentūra "Jaunie trīs brāļi" līgumu par LNB jaunās ēkas būvniecību noslēdza par 135,3 miljoniem latu, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli, - par šādu summu darbus apņēmās veikt NBA, kuras piedāvājums, lai gan nebija lētākais, tika atzīts par saimnieciski izdevīgāko. Līdz šim projekts valstij izmaksājis jau 135,69 miljonus latu, šogad tam atvēlēti vēl 24,5 miljoni, bet šajā summā nav iekļauti infrastruktūras otrās kārtas būvdarbi un pārcelšanās izdevumi. Tas nozīmē, ka Gaismas pils kopējās izmaksas pārsniegs 180 miljonus latu.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.