Aizkraukles policijas iecirkņa priekšnieku Zīmeli tur aizdomās par braukšanu reibumā

© skanpix

Valsts policijas (VP) priekšnieks Ints Ķuzis šodien no amata pienākumu pildīšanas ir atstādinājis Aizkraukles iecirkņa priekšnieku Aigaru Zīmeli, jo ir pamats aizdomām, ka viņš aizvadītajā naktī vadījis automašīnu, atrodoties alkohola reibumā, informēja Valsts policijas preses pārstāve Ance Rozīte.

Par notikušo ir sākta disciplinārlieta, un patlaban Zīmelis ir atstādināts no amata pienākumu pildīšanas, tāpat vienlaicīgi ar disciplinārlietu notiek administratīvais process, kurā tiek izvērtēti visi notikušā apstākļi.

Zīmelis pārvietojies ar netrafarētu dienesta automašīnu ārpus dienesta laika. Aizkraukles pusē viņu aizturēja VP Zemgales reģiona pārvaldes darbinieki.

Administratīvā lieta ir sākta par atteikšanos no medicīniskās pārbaudes alkohola koncentrācijas noteikšanai, jo Zīmelis no pārbaudes atteicās.

Zīmelis iepriekš bija Aizkraukles rajona Policijas pārvaldes Kriminālpolicijas biroja priekšnieks.

Jau ziņots, ka šis pēdējā laikā nav vienīgais gadījums, kad VP iecirkņa priekšnieks nonācis aizdomu ēnā saistībā ar nepaklausīšanu likumam.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa priekšnieku Ģirtu Kokinu tur aizdomās par to, ka viņš devis norādījumus padotajiem nepamatoti samazināt personām piemērotos administratīvos sodus. VP par Kokina iespējamo pārkāpumu oficiāli uzzināja pagājušā nedēļā.

Kokinam ir piemērots drošības līdzeklis - aizliegums pildīt amata pienākumus, līdz ar to viņš no amata ir atstādināts.

Latvijā

photo_camera
Šoruden Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes policisti sadarbībā ar Galvenās kārtības policijas pārvaldes Speciālo uzdevumu bataljona likumsargiem aizdomās par narkotisko vielu tirdzniecību saziņas platformā “Telegram” plašā Latvijas teritorijā veica vērienīgas aizturēšanas un kratīšanas. Policijas darbību rezultātā šajā kriminālprocesā no nelikumīgās aprites izņemti kopumā vairāk nekā septiņi kilogrami dažādu narkotisko vielu.

Svarīgākais