KNAB soda Ķekavas kordiriģentus

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) piemērojis 170 eiro naudas sodu bijušajam Ķekavas novada pašvaldības "Kultūras aģentūras" direktoram, kordiriģentam Artūram Ancānam.

KNAB aģentūra LETA noskaidroja, ka Ancāns no 2011.gada 23.jūlija līdz 2013.gada 22.augustam savienojis aģentūras direktora valsts amatpersonas amatu ar aizliegto valdes locekļa amatu SIA "Prokūrists".

Pieņemot lēmumu attiecībā uz Ancāna saukšanu pie administratīvās atbildības, KNAB ņēma vērā to, ka 2011.gadā veiktās pārbaudes laikā tika konstatēts, ka viņš nav ievērojis amatu savienošanas ierobežojumus un savieno aģentūras direktora valsts amatpersonas amatu ar valdes locekļa amatiem privātajās kapitālsabiedrībās, tostarp ar valdes locekļa amatu SIA "Prokūrists".

Par minēto pārkāpumu KNAB Ancānam piemēroja naudas sodu. Lēmums stājās spēkā 2011.gada 11.oktobrī.

Tas, ka Ancāns atkārtoti neievēroja minēto ierobežojumu, norāda uz viņa attieksmi pret izdarītajiem administratīvajiem pārkāpumiem. Ancāna atbildību mīkstinošie un pastiprinošie apstākļi netika konstatēti, uzsver KNAB.

Tagad KNAB par valsts amatpersonas amata savienošanas ierobežojumu pārkāpšanu Ancānam piemērojis 170 eiro naudas sodu.

LETA jau ziņoja, ka KNAB pagājušā gada nogalē piemēroja 50 latu naudas sodu Ķekavas novada domes deputātam un kordiriģentam Arvīdam Platperam.

KNAB konstatēja, ka Platpers nonācis interešu konflikta situācijā, jo pildījis ar Ķekavas novada domes deputāta pienākumiem saistītas darbības, kurās bijis personiski ieinteresēts. Platpers bijis iesniedzis priekšlikumu pērn oktobrī domes sēdē izskatīt jautājumu par Ķekavas novada kultūras aģentūras vadītāja Ancāna uzlikto disciplinārsodu viņam kā kultūras aģentūras vīru kora "Ķekava" mākslinieciskajam vadītājam.

Tāpat Platpers Ķekavas novada domes sēdē balsojumā atbalstījis ierosinājumu iekļaut darba kārtībā jautājumu par disciplinārsoda atcelšanu.

Svarīgākais