Gaisa temperatūra Kurzemē šodien sasniegs plus 13 grādus

© F64

Gaisa temperatūra valsts centrālajā daļā šodien sasniegs pat plus 13 grādus pēc Celsija, liecina Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Gaidāms, ka gaiss līdz plus 13 grādiem pēc Celsija iesils Saldū, Dobelē, Jelgavā un, iespējams, arī Bauskā. Kopumā visaugstākā temperatūra Latvijā šodien prognozēta visā valsts centrālajā daļā, proti, Kurzemē un Kurzemes un Zemgales centrālajā daļā.

Citviet Latvijā gaisa temperatūra būs zemāka, taču pavisam vēss laiks gaidāms piekrastes rajonos. Kolkā temperatūra nebūs augstāka par plus 5 grādiem. Līdzīga gaisa temperatūra gaidāma arī Ainažos un Skultē.

Savukārt Rīgā temperatūra dienas vidū varētu sasniegt plus 9 grādus pēc Celsija.

Prognozēts, ka diena Latvijas teritorijā tiks aizvadīta bez nokrišņiem. Latgales reģionā laiks būs vairāk mākoņains, taču valsts centrālajā daļā pārsvarā laiks būs skaidrs vai gaidāms neliels mākoņu daudzums, prognozējot tā pakāpenisku palielināšanos.

Latvijā

Lai avīzes “Kurzemes Vārds” 1919. gada 3. oktobrī nodrukātais apsveikums jaundibinātajai Latvijas Universitātei atgādina, ka augstskolu Latvijas valsts nodibināja kara laikā: “Lai pulcējas ap to kā droši sargi mūsu jaunekļi stiprām bruņām un asiem šķēpiem varenajās rokās uz cīņu pret tumsības varu, kas kā baigi draudoši ķēmi vēl spiežas ap Gaismas kalnu, kurā lepni pacēlusies mūsu jaunā Burtnieku pils.”

Svarīgākais