Atjaunos Narkotiku kontroles padomes darbību

Otrdien, 25.martā, Ministru kabineta sēdē pēc tieslietu ministres Baibas Brokas iniciatīvas tika nolemts atjaunot Narkotiku kontroles un narkomānijas ierobežošanas koordinācijas padomes darbību.

Pirms divām nedēļām ministre organizēja sanāksmi, kurā tika spriests par narkotiku izplatības ierobežošanu. Tā laikā tika secināts - nepieciešams atjaunot Narkotiku kontroles padomes darbību, kas varētu piedāvāt konkrētus problēmas risinājumus valstiskā līmenī.

Ņemot vērā situācijas saasināšanos saistībā ar psihoaktīvo vielu apriti, B.Broka vakar atkārtoti rosināja Ministru kabinetam atjaunot padomes darbu.

"Uzskatu, ka visas narkomānijas apkarošanā iesaistītās puses, tostarp padomes darba grupas, aktīvi darbojas, diemžēl tas notiek vienas grupas, iestādes vai industrijas ietvaros, neredzot problēmas kopainu. Tāpēc šobrīd galvenais ir visu pušu darbības mērķtiecīga koordinācija. Vienlaicīgi veicot pasākumus narkotiku piedāvājuma un pieprasījuma samazināšanā, rezultāti neizpaliks", ir pārliecināta ministre.

B.Broka arī minēja konkrētus statistikas datus - tie liecina, ka palielinās ne vien tā saucamo "legālo" narkotisko vielu, bet arī tradicionālo narkotiku izplatība.

17.aprīlī sasauks Narkotiku kontroles un narkomānijas ierobežošanas padomes sēdi, kurā  apspriedīs valdībā sēdē izskanējušos priekšlikumus, nepieciešamās izmaiņas normatīvajā regulējumā, kā arī tam vajadzīgo finansējumu.

Latvijā

Zemkopības ministrijai (ZM) nepieciešams izveidot priekšlikumu par papildu pārtikas produktu grupām, kuras jāiekļauj aizliegto Krievijas un Baltkrievijas pārtikas produktu sarakstā un starp kurām varētu būt arī zivju produkti, otrdien valdības sēdē norādīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV)