Šics lūdz policijai izmeklēt iespējamo valsts līdzekļu izšķērdēšanu

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) direktora vietnieks katastrofu medicīnas jautājumos Mārtiņš Šics, kuru dienesta vadība grib atlaist no amata, vērsies Valsts policijā, aicinot izmeklēt iespējamo valsts līdzekļu izšķērdēšanu.

Kā aģentūru LETA informēja iesnieguma autors, līdzekļu izšķērdēšana saistīta ar NMPD rīcību, pārņemot Katastrofu medicīnas centra īpašumā esošās ievērojamās materiālās vērtības.

Iesniegums adresēts Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes priekšniekam Gatim Gudermanim.

Kā aģentūra LETA noskaidroja Valsts policijā, Šica iesniegums ir saņemts un tiek izskatīts.

Šics neizslēdz, ka patiesais iemesls viņa atlaišanai varētu būt nevis audita rezultāti vai Zolitūdē bojāgājušo datu nosūtīšana, bet gan viņa rīcībā esošā informācija, kas varētu radīt nopietnas bažas par NMPD vadības godprātīgu un profesionālu darbību.

Šāda informācija varētu būt nepatīkama vairākām amatpersonām, ja nāktos izvērtēt to rīcību un pieņemtos lēmumus, norādījis Šics.

Iesniegumā norādīts, ka dienesta izmeklēšanas laikā ir analizējis un domājis par jautājumiem, kuru pārzināšana, iespējams, ir īstie viņa atstādināšanas iemesli. Iesniegumā minēts, ka NMPD esot izšķērdīgi saimniekojis, piemēram, nepamatoti norakstot materiālās vērtības, kuru vietā nevajadzīgi esot iegādātas jaunas. Kā minēts iesniegumā, no NMDP dienesta pārņemtās telefonu centrāles un aprīkojums, ierakstu iekārtas, telefona aparāti, tostarp jaunā aparatūra un komunikācijas konsoles, "tika demontētas un aizvestas nezināmā virzienā".

Jau ziņots, ka NMPD pēc dienesta pārbaudes noslēgšanas pieņēma lēmumu Šica atbrīvošanu no amata. Tam savukārt nepiekrīt Ārstniecības un aprūpes darbinieku arodbiedrība, ar kuru šis lēmums jāsaskaņo.

Svarīgākais