Valdība cīnīsies ar "legālajām narkotikām"

Valdības sēdē otrdien plānots uzklausīt Iekšlietu ministrijas (IeM) un Tieslietu ministrijas (TM) informāciju par tā dēvēto legālo narkotiku problēmu un diskutēt par iespējamiem risinājumiem.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) pēc koalīcijas padomes sēdes stāstīja, ka vēlas uzklausīt informāciju par pašreizējo situāciju un to, kas jādara valdībai vai arī Saeimai, lai novērstu pašlaik notiekošo ar jauniešiem.

Paredzēts, ka šis jautājums tiks skatīts valdības sēdes atklātajā daļā.

Tāpat Saeima šonedēļ otrajā lasījumā lems par grozījumiem Krimināllikumā, kurā ir iekļauti arī priekšlikumi par "legālo narkotiku" kriminalizēšanu.

Kā ziņots, pašlaik Saeima vērtē vairākus likumprojektus, kas izstrādāti, lai pastiprinātu cīņu un sodus par "legālo narkotiku'' izplatīšanu. Tāpat Saeimas Sociālo un darba lietu komisija izveidojusi darba grupu šī jautājuma vērtēšanai.

Tā dēvētās "legālās narkotikas" ir bīstamas veselībai, un to lietošana var izraisīt smagus veselības traucējumus - garīgās veselības pasliktināšanos, apziņas traucējumus, sirdsdarbības traucējumus, krampjus, dzīvībai bīstamas traumas un nāvi.

Latvijā

Zemkopības ministrijai (ZM) nepieciešams izveidot priekšlikumu par papildu pārtikas produktu grupām, kuras jāiekļauj aizliegto Krievijas un Baltkrievijas pārtikas produktu sarakstā un starp kurām varētu būt arī zivju produkti, otrdien valdības sēdē norādīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV)