Daugavpilī aizturēti krāpnieki, kas piedāvājuši iekārtošanu darbā ārzemēs

Uz aizdomu pamata par cilvēku krāpšanu, piedāvājot viņiem iespēju iekārtoties darbā ārzemēs, Daugavpilī aizturēta krāpnieku grupa, kurā darbojusies 1990.gadā dzimusi sieviete un 1989.gadā dzimis vīrietis.

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīga pienākumu izpildītāja Anatasija Laizāne aģentūru LETA informēja, ka šī gada novembrī kādā interneta portālā tika ievietots sludinājums par darba piedāvājumu ārzemēs. "Darba devējiem" piedāvājuši darba vietas ārzemēs, ar norunu, ka aizbraucēji sedz ceļa un darbā iekārtošanās izdevumus. Savāktā cilvēku grupa, pārsvarā tie bijuši Latgales ļaudis, nogādāti ārzemēs un pamesti tur bez darba un iztikas līdzekļiem.

Daži no apkrāptajiem cilvēkiem pēc atgriešanās mājās griezušies policijā. Par notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 177.panta 2.daļas par krāpšanu personu grupā. Izmeklēšanas gaitā Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja darbinieki kopā ar Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes kolēģiem uz aizdomu pamata par minētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu aizturējuši jau minēto sievieti un vīrieti.

Jāpiebilst, ka vīrietis šogad jau bija izsludināts meklēšanā kādā citā kriminālprocesā. Viņam kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums.

Abas personas tika aizturētas brīdi, kad gatavoja strādāt gribētājiem "kārtējo reisu".

Latvijā

Pirmdien tīmeklī Aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs Atis Švinka (“Progresīvie”) publicēja savu tvītu: “Šodien paiet gads kopš dienas, kas satricināja pasauli, kad Hamas realizētais terorisms atņēma dzīvības tik daudziem nevainīgiem cilvēkiem Izraēlā un daudzi tika saņemti par ķīlniekiem. Terorisms ir noziegums, nevainīgu civiliedzīvotāju nogalināšana ir noziegums, ķīlnieku sagrābšana ir noziegums. Šodien pieminam 7. oktobra nevainīgos upurus!”