Aizsardzības ministrs apliecina Latvijas atbalstu Ukrainai

© Scanpix

Aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS) telefonsarunā ar Ukrainas aizsardzības ministru Igoru Teņuhu apliecināja nemainīgu Latvijas atbalstu Ukrainas teritoriālajai integritātei un suverenitātei, informē Aizsardzības ministrija.

"Latvija kopā ar pārējo starptautisko sabiedrību asi nosoda Krimas aneksiju un ir paudusi nosodījumu Krievijas aktivitātēm pret Ukrainu. Patlaban Ukrainā ir būtiski, lai atrastos starptautiskie partneri, kas tādējādi apliecinātu solidaritāti un atbalstu valstij," uzsvēra Vējonis.

Sarunas laikā Vējonis piedāvāja divpusējās sadarbības gaitā nosūtīt ekspertus, kuri varētu izvērtēt, kādu atbalstu Latvija varētu sniegt Ukrainas Aizsardzības ministrijai un bruņotajiem spēkiem to turpmākai attīstībai un spēju pilnveidošanai.

Noslēdzot sarunu, Vējonis informēja, ka Latvija patlaban ir pārtraukusi jebkādu militāro sadarbību ar Krieviju.

Kā ziņots, Ukrainas premjerministrs Arsēnijs Jaceņuks piektdien mudināja noteikt Krievijai ekonomiskās sankcijas, lai apturētu Maskavas centienus nodibināt "jaunu pasaules kārtību". Kā Jaceņuks atzina pēc asociācijas līguma politiskās daļas parakstīšanas ar Eiropas Savienību (ES), ekonomisks spiediens ir vienīgā iespēja apturēt Maskavas rīcību.

Reaģējot uz Maskavas lēmumu anektēt Ukrainai piederošo Krimas pussalu, ASV prezidents Baraks Obama 20.martā paziņoja, ka ASV sankcijas tiek vērstas pret vēl 20 Krievijas likumdevējiem un augstākajām amatpersonām. Baltā nama saimnieks brīdināja, ka sankcijas var tikt vērstas tieši pret Krievijas tautsaimniecību.

Svarīgākais