Nosaka zemāku mobilo starpsavienojumu tarifu

© F64

No 1.jūlija savienojuma pabeigšanas individuālajā publiskajā mobilajā telefonu tīklā tarifa augšējā robeža tiks noteikta 0,0105 eiro par izsaukuma minūti, sniedzot mobilo sakaru lietotājiem iespēju saņemt sakaru pakalpojumus par zemākām cenām, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) Komunikāciju nodaļas galvenā speciāliste Inese Krūmiņa.

Lēmums vērsts uz mazo tirgus dalībnieku konkurētspējas stiprināšanu, veicinot konkurenci starp pakalpojumu sniedzējiem. Saskaņā ar Eiropas Komisijas apkopoto informāciju jau pašlaik Latvijā mobilo sakaru pakalpojumu tarifi ir trešie zemākie Eiropas Savienībā, pārsniedzot tikai Lietuvas un Rumānijas cenas.

Nolūkā veicināt konkurenci un nepieļaut būtiskas ietekmes izmantošanu, Regulators, balstoties uz tirgus analīzes datiem, nosaka komersantus ar būtisku ietekmi tirgū un apstiprina tiem savienojuma pabeigšanas individuālajos mobilajos tīklos tarifa augšējo robežu. Tas nozīmē, ka Regulators mobilajam operatoram ar būtisku ietekmi tirgū nosaka maksimālo tarifu, kādu var iekasēt no mobilo vai fiksēto sakaru operatoriem par viņu klientu zvaniem šī operatora klientiem.

2014.gada 19.martā Regulators pieņēma lēmumu par 34% samazināt starpoperatoru norēķinu tarifus mobilajā elektronisko sakaru tīklā.

Jaunais savienojuma pabeigšanas tarifs attiecas uz 15 komersantiem ar būtisku ietekmi savienojumu pabeigšanas individuālajos mobilajos tīklos tirgū: SIA "Latvijas Mobilais telefons", SIA "Bite Latvija", SIA "Tele2", SIA "Telekom Baltija", SIA "Amber Telecom", AS "Balticom", SIA "Camel Mobile", SIA "CSC Telecom", SIA "Interneta pasaule", SIA "Master Telecom", SIA "Radio Telecommunication Network", SIA "Rigatta", SIA "Sotus", SIA "Telegrupa Baltijā", SIA "Tivi".

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais