Policija izveido jaunus Imantas pedofīla attēlus

© Valsts policija

Valsts policijas (VP) nolīgts mākslinieks pēc pēdējām liecībām no jauna ir izveidojis Imantas pedofila attēlus, un VP joprojām lūdz arī iedzīvotāju palīdzību noziedznieka notveršanā.

VP Sabiedrisko attiecību nodaļa aģentūru LETA informēja, ka patlaban pārbaudīti jau 69 vīrieši, kuru pazīmes bijušas līdzīgas policijas speciālistu izveidotajam fotorobotam un psiholoģiskajam portretam.

Jaunizveidotajos attēlos ir attēlots uzbrucējs, kuru ir zīmējis mākslinieks, ņemot vērā visu cietušo liecības. Proti, fotorobots veidots no 8 līdz 9 gadus vecu meiteņu liecībām, tādēļ tas var būt atšķirīgs no mākslinieka veidotā.

Vīrietis varētu būt 165 līdz 170 centimetrus garš, 15 līdz 20 gadus vecs vai vecāks, bet jauneklīga izskata. Viņam varētu būt brūni, nedaudz viļņoti mati, galvas vidū mati garāki, tumšas uzacis, šaura piere, seja pumpaina ar rētām, iešķībs deguns, uz rokām dzimumzīmes.

Iespējamais apģērbs un citas pazīmes - tumšas krāsas jaka ar zaļas krāsas uzrakstiem krūšu rajonā, balts krekls ar zilām svītrām, brūnas bikses, melni sporta apavi ar baltas krāsas šņorēm. Uz rokas uzsiets striķītis, kaklā ķēdīte ar krustiņu.

Speciālistu izstrādātais psiholoģiskais raksturojums liecina, ka viņš ir vienpatis, iespējams, lielu daļu laika pavada mājās, nedrošs par sevi, varētu būt atpalicis attīstībā. Tāpat policijai ir aizdomas, ka viņš saistīts ar Imantas mikrorajonu, proti, vai nu ir šī rajona iedzīvotājs, vai arī Imantā dzīvo viņa radi. Ļoti iespējams, ka viņš dzīvo kopā ar vecākiem.

Policija uzsver, ka izmeklētājiem ir svarīga jebkāda veida informācija - pat vissīkākā detaļa, kas pirmajā brīdī var šķist nebūtiska, var palīdzēt atrast vainīgo personu. Ikvienu, kas var sniegt kādu informāciju, policija lūdz zvanīt pa tālruni 67 086 546, 110 vai ziņot anonīmi - 67 086 677.

Jau ziņots, ka visus trīs noziegumus vieno tas, ka tie pastrādāti dzīvojamajās mājās, kurās ir lifts. Tieši liftos vīrietis izdarījis savus noziegumus. Policija uzskata, ka vīrietis savus upurus izsekojis, pirms tam tos novērojot bērnu laukumos. Sākotnēji uzbrukumi veikti vakaros, bet pēdējais noziegums noticis jau dienas laikā, kad uz ielām ir daudz cilvēku. Pēdējais noziegums izdarīts 14.martā.

Visi upuri ir astoņus līdz desmit gadus vecas meitenes, un policija domā, ka tik mazas meitenes izvēlētas, lai izvairītos no pretdarbības. Vīrietis runā krievu valodā, bet, kā liecina policijas prakse, nevar izslēgt, ka viņa dzimtā valoda ir cita. Policija neizslēdz iespēju, ka vīrietis pats savulaik bijis dzimumnoziedznieku upuris, jo nereti par šādiem noziedzniekiem kļūst seksuāli izmantotie.

Visi noziegumi pastrādāti Imantā, tostarp Zentenes un Dammes ielā.

Svarīgākais