HOROSKOPI: Vai zvaigznēs ierakstīto var mainīt?

© Scanpix

Izpētot individuālo zvaigžņu karti un apzinot dzīves iespējas un riskus, var rasties jautājums: vai horoskopā ierakstītos nelabvēlīgos momentus var mainīt vai mīkstināt?

Personības un dzīves gājuma astroloģiskajā analīzē iegūstam informāciju par rakstura īpašībām ar tendenci uz pozitīvo un tām, kas prasa piestrādāšanu, uzzinām svarīgākās dzīves tēmas – kas kurā dots un kādi riski iespējami, tāpat arī tās tēmas, kas dzīvē atstrādājamas kā mājasdarbi. Izziņas procesā rodas jauna informācija, dzīvē darāmo darbu skaits pieaug, un atbildība par dzīvi bieži vien dubultojas. Turklāt astrologa padoms dos rezultātu tikai tad, ja cilvēks pats būs gatavs ieklausīties sevī un risināt aktuālās problēmas. Faktiski tas nozīmē, ka ne tikai var, bet pat jāmēģina savā dzīvē problemātiskās lietas mainīt un sakārtot.

Tas nav nemaināms spriedums

Cilvēka horoskops kā potenču kopums parāda gan iespējamās dzīves uzvaras, gan kļūdas. Gadās, ka tu neredzi baļķi pats savā acī, taču dialogā ar astrologu, izskatot konkrētu dzīves pieredzi, var soli pa solim atšķetināt šos jautājumus un nekāpt atkal un atkal uz vieniem un tiem pašiem grābekļiem.

«Kā izvairīties no negatīvām tendencēm un problēmām savā dzīvē?» žurnāls Praktiskā Astroloģija jautājis pieredzējušajam astrologam Verneram Straupem.

«Sliktais cilvēkam dzīvē tiek dots tādēļ, lai viņš mainītos,» saka astrologs. «Nu, piemēram, ja astroloģiskā karte atklāj: mīlestības tēma ir neveiksmīga, tas nenozīmē, ka cilvēkam nav tiesību precēties. Gluži otrādi – ja astrologs pastāsta, kāpēc laulība var būt nelaimīga, ir jāakcentē prioritātes, kurām būtu jāpievērš uzmanība. Vai – ja kādam horoskopā redzami riski saslimt ar vēzi, vai viņš spēs pārvērsties? Kas ir vēzis? Dusmas, reizēm nespēja aizmirst slikto, negācijas... Ja to iespējams sevī mainīt jau jaunības laikos, tad cilvēkam šī problēma var iet secen.» Jebkurā gadījumā astroloģiskā karte parāda, kas dzīvē un attieksmē ir jāmaina.

Arī astrologs Andris Skuja sarunā ar Praktisko Astroloģiju apstiprinājis, ka ar astroloģijas palīdzību dzīvē iespējams kaut ko mainīt: «Astroloģija ir mācība, kas pēta planētu ietekmi uz cilvēkiem un notikumiem. Tāpēc varētu teikt, ka ar astroloģijas palīdzību var prognozēt iespējamo notikumu attīstību, kā arī pieņemt lēmumus, kas, iespējams, varētu veicināt labvēlīgākus rezultātus un pārmaiņas katras konkrētās personības dzīvē. Ietekmi uz cilvēkiem atstāj visas planētas: dažas ir ar labvēlīgu, bet citas ar negatīvu ietekmi, atkarībā no savstarpējiem aspektiem un atrašanās vietas individuālajā astroloģiskajā kartē. Tomēr horoskops nav un nebūs fatāls spriedums, jo cilvēkam vienmēr ir dota viņa brīvā griba un izvēle. Tieši no personības gribas daudz kas atkarīgs arī viņa liktenī. Apkopojot iepriekš teikto, var secināt, ka astroloģija ir labs draugs, kurš brīdina par varbūtējām briesmām, norāda uz iespējām un palīdz izvēlēties labāko laiku jaunu lietu uzsākšanai un izaicinājumiem.»

Jutīgās zonas

Astroloģiskajā kartē var redzēt, kuri cilvēkam ir jutīgie orgāni, vārīgās vietas organismā. Ir iespējams noteikt, kas būtu vairāk jāsaudzē, no kā vajadzētu uzmanīties, kam jāpievērš pastiprināta uzmanība. Var ieteikt sporta veidus, ar kuriem nodarboties, lai uzlabotu veselību un nostiprinātu organismu. Astrologs informē arī par to, kādi būtu labākie enerģijas atjaunošanas, relaksēšanās, stresa novadīšanas veidi, sevis harmonizēšanas iespējas.

Ja cilvēkam ir nopietnas veselības vai darba problēmas un viņš ilgstoši netiek ar tām galā, vai arī tad var ieteikt, ko dzīvē mainīt? «Viennozīmīgi tas ir iespējams, jo visa pamatā ir dvēselisks cēlonis,» atzīst Verners Straupe. «Slimība ir pēdējais bargās rokas mehānisms. Tā parāda, ka beidzot jāapstājas, jāieklausās un jāpadomā – kas un kāpēc ar tevi ir noticis. Izprotot cēloņus, problēmu iespējams risināt.»

Kartes metamorfozes

Ir kāda sena japāņu leģenda, kurā viens vīrietis, vēloties pierādīt astrologa nekompetenci, lūdzis nosaukt savu visnelabvēlīgāko dienu. Viņa mērķis bija parādīt – lai arī astroloģiskajā kartē zvaigžņu stāvoklis norāda, ka diena būs slikta, viņš to pārvērtīs un nodzīvos kā savu laimīgāko. Japāņu vīrietim tas izdevās.

Zvaigžņu un planētu stāvokļos astroloģiskajās kartēs var redzēt, kad dzīvē ir gaidāmi labvēlīgāki un nelabvēlīgāki posmi, tomēr arī tie ir visai nosacīti. Ne vienmēr cilvēks sākumā spēj novērtēt, vai tas, kas ar viņu notiek, ir viennozīmīgi slikti vai labi. Tomēr, saņemot informāciju par iespējamām problēmām, ir iespēja sagatavoties un būt modram. Ne velti saka: informēts, tātad apbruņots.

Savukārt, ja nav vēlēšanās savā dzīvē ko mainīt, no individuālā horoskopa izveides būs maz jēgas. Piemēram, cilvēkam prognozē, ka nākamajā gadā iespējamas jaunas attiecības un ir arī sekmīgs periods laulībām. Pēc gada šis pats cilvēks vēlreiz ierodas pie astrologa un stāsta, ka aizvien ir viens pats. Kad astrologs pavaicā, ko tad cilvēks visu šo gadu darījis, viņš atklāj, ka pārsvarā mājās lasījis grāmatas. Līdz ar to labās iepazīšanās iespējas gājušas secen.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais