Bērns otram mazulim sitis ar āmuru pa galvu

© F64

Vakar Zemgalē slimnīcā nogādāts 12 gadus vecs zēns, kuram kāds vienaudzis ar āmuru sitis pa galvu un muguru, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD).

Zēns esot pats mediķiem pastāstījis, ka viņu sitis vienaudzis. Cietušajam konstatēti galvas un muguras ievainojumi.

Vēl kāds 12 gadus vecs zēns Latgalē vakar iezāģējis sev kājā ar motorzāģi. Savukārt Rīgā 19 gadus vecs jaunietis ar elektrisko zāģi nozāģējis sev vairākus rokas pirkstus.

Citviet galvaspilsētā trīs gadus veca meitenīte ar karstu tēju applaucējusi krūšukurvi, roku un kāju, bet 57 gadus veca sieviete apdedzinājusi vēderu, krūšukurvi, augšstilbu un muguru, kad viņai - pagaidām nenoskaidrotos apstākļos - aizdegusies kleita.

Vēl divi cilvēki vakar guvuši ķermeņa atdzišanu - 40 gadus vecs Latgales iedzīvotājs un 54 gadus vecs rīdzinieks. Abi vīrieši bijuši alkohola reibumā un atrasti guļam uz ielas.

Tāpat slimnīcās nonākuši desmit narkotisko vielu lietotāji - visi vīrieši vecumā no 18 līdz 38 gadiem. Astoņi no viņiem atzinuši, ka smēķējuši augu maisījumu "Spice".

Kopumā vakar NMPD saņēmis 1079 izsaukumus, 144 no tiem saistīti ar traumām.

Latvijā

VSIA “Latvijas valsts ceļi” (LVC) ir izsludinājusi apjomīgu iepirkumu ceļu apgaismojuma uzturēšanai un modernizācijai. Vieni no pretendentiem esot Valsts kontroles izgaismoto dārgo auto elektrouzlādes staciju būvētāji – SIA “Reck”.

Svarīgākais