Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Latvijā

"Latvijai un Ventspilij" svētkos stādīs ozolus

© Aivars Ķesteris, F64 Photo Agency

Šopavasar aprit 20 gadi kopš Ventspils mēra Aivara Lemberga vadītās partijas "Latvijai un Ventspilij" dibināšanas. Par godu šim notikumam 12.aprīlī Ventspilī tiks iestādīti 100 piramidālie ozoli, šodien preses konferencē informēja Lembergs.

"Par godu mūsu jubilejai 12.aprīlī iestādīsim 100 piramidālos ozolus Kurzemes ielā, kur mēs jau pagājušogad stādījām [kokus], bet tas būs tāds partijas dāvinājums, svinot 20 gadu jubileju," informēja Lembergs.

Partija "Latvijai un Ventspilij" dibināta 1994.gada 10.martā. "Toreiz organizācija tika nodibināta, godīgi sakot, tāpēc, ka pašvaldību vēlēšanās varēja startēt tikai no politisko organizāciju saraksta, un Rīgas kungi tā cerēja piespiest nerīgas politiķus pievienoties kādām no esošajām partijām. Pirmkārt, tas bija "Latvijas ceļš", kas tā gribēja, bet mēs izvēlējāmies citu ceļu un kā pirmie Latvijā nodibinājām nerīgas partiju," politiskās organizācijas dibināšanas vēsturi ieskicēja Lembergs.

Šajā laikā, pēc Lemberga vērtējuma, partija sekmīgi gādājusi par Ventspils attīstību - par to liecinot vēlēšanu rezultāti, kas, kā norādīja pilsētas mērs, ir vienīgais kritērijs, izvērtējot partijas sekmes.

"Kopš 2006.gada mūsu partija ir pārstāvēta arī Saeimā, līdz ar to tā ir visas Latvijas partija," piebilda Lembergs, norādot, ka arī pašlaik divi partijas biedri ir pārstāvēti Saeimā. Proti, Jānis Vucāns ir Saeimas sekretāra biedrs, bet Dana Reizniece-Ozola vada Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisiju.

"Partijai lielākais ienaidnieks ir pati partija un tās biedri, kuri pēkšņi var iedomāties, ka viņi ir vai nu par kādu pārāki. vai viņi uz šīs zemes ir Dieva doti, tāpēc ilgi var gozēties varas saulītē. Ja kāds tā sāk domāt, tad tāda partija pārstāj eksistēt. Mums ir izdevies pārdzīvot daudzas no partijām - minēšu tikai tādas partijas kā "Latvijas ceļš", "Jaunais laiks", Jaunā partija, Latvijas Pirmā partija, Tautas partija, [demokrātiskā partija] "Saimnieks"," norādīja Lembergs, vienlaikus atzīstot, ka Latvijā politiski aktīvi joprojām ir arī tādi politiskie spēki, kas ir vecāki par "Latvijai un Ventspilij", - piemēram, Zaļo un zemnieku savienība. Tiesa, dažas no vecākajām partijām ir transformējušās vai pāraugušas apvienībās, kas tagad krietni atšķiras no tā, kādas tās bijušas savos pirmsākumos, piebilda Lembergs.