Uz Eiropas Parlamentu kandidēs arī Bondars, Šics un Bite

No Latvijas Reģionu apvienības (LRA) uz Eiropas Parlamentu (EP) kandidēs arī uzņēmējs Mārtiņš Bondars, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta direktora vietnieks Mārtiņš Šics un Saeimas deputāte Inga Bite, liecina šodien Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) iesniegtais kandidātu saraksts.

Tāpat no saraksta kandidēs Preiļu novada domes priekšsēdētājs Aldis Adamovičs, Saldus novada pašvaldības domes priekšsēdētāja Indra Rassa, Skrundas novada domes priekšsēdētāja Nellija Kleinberga, zvērināts advokāts Zigfrīds Berezovskis, AS "Brīvais Vilnis" izpilddirektors Māris Trankalis un Ventspils biznesa centra valdes loceklis Edgars Abrams.

Tāpat starp kandidātiem ir Pļaviņu novada domes deputāts Vladimirs Samohins, Saeimas deputāte Inga Vanaga, vada komandiera izglītību ieguvušais izdienas pensionārs Jāzeps Janiševs, Rūjienas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Guntis Gladkins, zvērināta advokāte Evita Ostrovska, Izglītības un zinātnes ministrijas darbinieks Rūdolfs Kalvāns un Eiropas Veselības tiesību asociācijas izpilddirektore Anita Kehre.

Politiskais spēks savā priekšvēlēšanu programmā norāda, ka LRA būs Latvijas reģionu balss EP. Eiropas Parlamentā jābūt pārstāvētām gan visu Latvijas reģionu - Kurzemes, Zemgales, Vidzemes un Latgales -, gan galvaspilsētas Rīgas interesēm. To nodrošināt var vietējo pašvaldību pārstāvji, kas ikdienā ir blakus saviem vēlētājiem, dzīvo to pašu dzīvi, ko kaimiņi, un ir iemācījušies vadīt daļu valsts lietu iedzīvotāju interesēs.

Tādējādi vienīgā tieši ievēlētā Eiropas institūcija spēs kļūt patiesi demokrātiska visu Eiropas Savienības pilsoņu aizstāve. "Mums ir svarīgi, lai jautājumos par Latvijas tautas interesēm, drošību un līdzsvarotu attīstību Latvijas pārstāvniecība būtu iespējami vienota. LRA pārstāvji Eiroparlamentā stiprinās atbalstu nacionālu Eiropas valstu savienības idejai un nepieļaus dalīšanu centros un nomalēs, lielajos un mazajos, ātrajos un lēnajos," pauž politiskais spēks.

LRA pamatvērtības, veidojot Latvijas politiku Eiropā, ir brīvība, taisnīgums, solidaritāte un nevienlīdzības mazināšana, un tai rūp cilvēkdrošība - lai ikviens būtu brīvs no bailēm un brīvs no trūkuma.