Vidzemē un Latgalē braukšana uz valsts ceļiem ir apgrūtināta

Šodien pievakarē braukšanas apstākļi uz valsts ceļiem vietām Vidzemē un Latgalē ir apgrūtināti, Kurzemē, kur dienas pirmajā pusē stipri sniga un putināja, ceļi dienas laikā ir notīrīti un tur braukšana ir apmierinoša, informē valsts akciju sabiedrība "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

Valmieras virzienā slidens ir posmā no Murjāņiem līdz Braslas tiltam, Ainažu virzienā braukšana ir apgrūtināta visā maršrutā. Snigšanas dēļ ierobežota arī redzamība. Līdzīga situācija arī Daugavpils virzienā, arī tur braukšana ir apgrūtināta visā maršrutā.

Vietām brauktuves apledojušas, tuvāk Daugavpilij - arī sniegotas. Tāpat apgrūtināta braukšana ir arī ceļa posmos Jēkabpils-Rēzekne, Rēzekne-Daugavpils, Daugavpils-Pāternieki un Rēzekne-Gulbene, informē valsts akciju sabiedrība "Latvijas Valsts ceļi".

Arī pa reģionālajiem autoceļiem braukšanas apstākļi ir līdzīgi kā pa galvenajiem, proti, Latgalē un valsts centrālajā daļā, kur snigšana ir intensīvāka, brauktuves ir sniegotas un slidenas.

Meteorologi prognozē, ka snigšana turpināsies arī nakts stundās, tāpēc, lai nepakļautu sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus paaugstinātam riskam, LVC aicina autovadītājus izvēlēties laikapstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un manieri.

Plašāka satiksmes informācija pieejama "www.lvceli.lv', "www.celugids.lv", kā arī zvanot Satiksmes informācijas centram pa bezmaksas diennakts informatīvo tālruni 80005555.

Svarīgākais