Vakar pa logiem izkrituši divi cilvēki

© nra.lv

Vakar pa dzīvojamo māju logiem izkrituši divi cilvēki, ziņo Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Bukša.

Rīgā pa trešā stāva logu izkritusi 34 gadus veca sieviete. Viņa bijusi alkohola reibumā un negadījumā guvusi smagu politraumu, tostarp rokas un iegurņa kaula lūzumus, kā arī iespējamu mugurkaula lūzumu.

Savukārt Zemgalē pa trešā stāva logu izkritis 58 gadus vecs vīrietis. Arī viņš guvis nopietnu politraumu, tostarp ribu lūzumus, mugurkaula, krūšu kurvja un ciskas kaula traumas, kā arī galvas ievainojumus.

Kopumā vakar NMPD saņēmis 1180 izsaukumus, 188 no tiem saistīti ar traumām.

Latvijā

Latvijā bioloģiski sertificētās lauksaimniecības platības šogad ir pieaugušas par 3,5% - līdz 306 500 hektāriem, aģentūrai LETA pastāstīja Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācija (LBLA) valdes priekšsēdētājs Raivis Bahšteins.  Latvijā bioloģiski sertificētās lauksaimniecības platības šogad ir pieaugušas par 3,5% - līdz 306 500 hektāriem, aģentūrai LETA pastāstīja Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācija (LBLA) valdes priekšsēdētājs Raivis Bahšteins.

Svarīgākais