"Sadales tīkls" gatavs novērst iespējamos vētras izraisītos elektroapgādes traucējumus

© F64

AS "Sadales tīkls" operatīvie dienesti brīvdienās ir gatavi novērst mainīgu laika apstākļu izraisītus elektroapgādes traucējumus, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja uzņēmumā.

Ņemot vērā laika prognozes, "Sadales tīkla" operatīvie dienesti ir tehniski gatavi novērst lokāla rakstura bojājumus, kurus var izraisīt spēcīgais vējš, kas piekrastē var sasniegt vētras spēku. Uzņēmums veic visus sagatavošanas darbus iespējamo ārkārtas atslēgumu novēršanai un aicina iedzīvotājus būt piesardzīgiem elektrolīniju tuvumā.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs 15.martā prognozē ļoti spēcīgu vēju, kas brāzmās piekrastē sasniegs pat 30 metrus sekundē. Atbilstoši Bosfora skalai vējš, kura ātrums pārsniedz 20 metrus sekundē, ir pielīdzināms vētrai. Stipras vēja brāzmas ir gaidāmas arī Rīgā un galvaspilsētas apkaimē.

"Sadales tīkla" personāls atgādina par drošību, kas jāievēro ikdienā, bet īpaši - spēcīga vēja gadījumā, atrodoties elektrolīniju tuvumā. "Sadales tīkls" aicina iedzīvotājus netuvoties elektroietaisēm, ja tajās ir iekārušies koki vai zari vai zemē redzams norauts elektrolīniju vads, jo šāds iekārtu stāvoklis var apdraudēt iedzīvotāju dzīvību.

Iedzīvotājiem, konstatējot bīstamu situāciju elektrolīniju tuvumā - uz elektrolīnijas nogāzies koks, pārrauti elektrolīnijas vadi -, lūgums rīkoties atbildīgi, netuvoties un nekavējoties ziņot, zvanot pa "Sadales tīkla" klientu servisa diennakts bojājumu pieteikšanas bezmaksas tālruni 80200404.

"Sadales tīkls" turpina veikt preventīvus soļus, lai mazinātu dabas stihiju ietekmi uz elektroapgādes sistēmu - attīstot elektrotīkla automatizāciju, vidējā sprieguma gaisvadu elektrolīniju nomaiņu pret kabeļlīnijām, kā arī vidējā sprieguma tīklu aprīkojot ar bojājumu vietas uzrādītājiem, kas efektīvi palīdz samazināt bojājumu novēršanas laiku. Tiek nodrošināti arī elektrolīniju trašu tīrīšanas darbi ar mērķi uzlabot klientu elektroapgādi.

"Sadales tīkls" nodrošina elektroenerģijas piegādi vairāk nekā vienam miljonam klientu objektu visā Latvijas teritorijā. Elektroenerģijas sadales tīklu kopgarums ir gandrīz 95 000 kilometru.

Kā jau rakstīts, sinoptiķi brīdinājuši, ka tuvākajā diennaktī vēja brāzmas vietām var sasniegt 20-25 metrus sekundē, savukārt rietumu un centrālajos rajonos sestdien vēja brāzmas var sasniegt pat 25-30 metrus sekundē.

Sestdien, 15.martā, priekšpusdienā vējš nedaudz pierims, bet pēcpusdienā, no plkst.13 līdz 17, vējš strauji iegriezīsies no ziemeļrietumiem un pastiprināsies vēl vairāk. Pašreizējās prognozes liecina, ka daudzviet vēja brāzmu ātrums būs 20-22 metri sekundē, bet rietumu un centrālajos rajonos vēja brāzmas sasniegs pat 25-30 metrus sekundē.

Vējš pakāpeniski pierims svētdien, 16.martā.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.