Latvijas iedzīvotājiem par 20 tūkstošiem latu piedāvā doties kosmosā

MIG - 31 © http://www.skyandspacetravel.com

SIA "E Group" noslēgusi sadarbības līgumu ar "IB Marketing" GmbH par kosmosa tūrismu. Līgums paredz, ka SIA "E Group" ir oficiālais "IB Marketing" GmbH pārstāvis Baltijas valstīs un, ka turpmāk tikai SIA "E Group" saviem klientiem varēs piedāvāt lidojumus kosmosā.

Lidojumi kosmosā tiks organizēti Ņižņijnovgorodā, 400 kilometru attālumā no Maskavas. Lidojumi notiks ar lidmašīnu - kosmosa kuģi "MIG -31" divdesmit pieci tūkstoši metru augstumā, nra.lv informēja "E Group" pārstāve Ieva Kozlovska.

Tā ir unikāla iespēja - savām acīm pārliecināties cik maza ir planēta Zeme no kosmosa augstumiem. Lai izbaudītu šo piedzīvojumiem pārpilno ceļojumu, interesentiem būs jāšķiras no 20 000 latu. Ja rocība neļauj sev, vai kādam īpašam draugam, uzdāvināt tik dāsnu pārsteigumu, tad, pa 6000 latiem, baudīt gravitācijas spēka īpašās izjūtas kosmosā, jums ļaus kosmosa kuģis "Ilyushim 76 MDK". Šī lidojuma laikā, kosmosa tūristi sešu tūkstošu metru augstumā piecpadsmit reizes šķērsos atmosfēru, vidēji ik 30 sekundes atrodoties bezsvara stāvoklī. Ceļojumi kosmosā būs pieejami visu gadu, taču sliktu laika apstākļu gadījumā, lidojumu var nākties atlikt.

Pirms lidojuma tiks rūpīgi izvērts lidostāja veselības stāvoklis. Lidogribētājiem jābūt izcilai veselībai un dokumentiem, kas to apliecina.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.