Pagaidām neviena radikāli noskaņota persona saistībā ar 16.martu nav centusies šķērsot robežu

© Scanpix

Pagaidām nevienā robežkontroles punktā robežsargi nav konstatējuši nevēlamu radikāli noskaņotu personu centienus ieceļot valstī, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts robežsardzes preses pārstāve Kristīne Pētersone.

Kā pastāstīja Pētersone, pagaidām uz robežas "viss ir mierīgi" un neviena no saistībā ar 16.martu Iekšlietu ministrijas "melnajā sarakstā" iekļautajām vairāk nekā 10 radikāli noskaņotajām personām nav centusies iebraukt Latvijā. Tāpat uz robežas nav fiksētas lielas personu grupas, kuras varētu būt plānojušas ierasties uz šiem pasākumiem.

Vienlaicīgi Pētersone aģentūrai LETA apstiprināja, ka robežsardze šajās dienās strādā pastiprinātā režīmā, lai nepieļautu šo cilvēku ieceļošanu valstī. Pastiprināts režīms nozīmē datorizēta robežkontroles pārbaude, kurā katrs ieceļotājs tiek pārbaudīts sistēmā.

Par citām darbībām saistībā ar pastiprināto pārbaudi, kā arī par to, vai robežkontroles punktos ir palielināts robežsargu skaits, Valsts robežsardzes pārstāve drošības apsvērumu dēļ nekomentēja.

Jau ziņots, ka kopumā 16.martā plānoti četri pasākumi.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.