Aizvadītajā diennaktī robežsardze fiksējusi 33 likumpārkāpējus

© F64

Aizvadītajā diennaktī Valsts robežsardze uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatējusi 33 likumpārkāpējus, aģentūru LETA informēja Valsts robežsardzē.

Uz ārējām robežām konstatēti 17 robežpārkāpēji, no kuriem ieceļošana Latvijā liegta sešiem ārzemniekiem, bet uzturēšanās nosacījumus pārkāpušas trīs personas. Savukārt vienai personai liegta izceļošana no Latvijas.

Silenes robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta trim Gruzijas pilsoņiem. Ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, un personas atsūtītas atpakaļ uz izceļošanas valstīm.

Zilupes dzelzceļa robežkontroles punktā uzturēšanās nosacījumu pārkāpumus robežsargi konstatējuši trijām Krievijas pilsonēm. Uzturoties Latvijā, personas bija pārkāpušas kādu no Šengenas robežu kodeksa 5.pantā un Imigrācijas likuma 4.pantā minētajiem nosacījumiem.

Savukārt Terehovas robežkontroles punktā izceļošana no valsts liegta kādai nepilngadīgai Latvijas pilsonei. Viņai nebija vecāku notariāli apliecinātas piekrišanas patstāvīgai izceļošanai no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumus robežsardze fiksējusi 12 personām - četriem Latvijas, trim Lietuvas, diviem Krievijas, vienam Tadžikistānas, vienam Igaunijas pilsonim un vienai personai bez noteikta statusa.

Transportlīdzekļu ekspluatācijas jomā pārkāpumi konstatēti četrām personām - trim Krievijas un vienam Latvijas pilsonim.

Svarīgākais