Vairākās vietās Latvijā šodien pārspēti gaisa temperatūras rekordi

© Ivars Ķupis

Saulei sasildot gaisu, šodien vairākās meteoroloģisko novērojumu stacijās ir fiksēti jauni 13.marta maksimālās gaisa temperatūras rekordi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Gulbenē šodien ir pārspēts salīdzinoši nesen uzstādīts maksimālās gaisa temperatūras rekords šajā dienā - 2007.gadā bija fiksēti plus 9 grādi. Šodien gaiss Gulbenē sasilis līdz plus 11,1 grādam.

Arī Rūjienā un Zosēnos iepriekšējie maksimālās gaisa temperatūras rekordi 13.martā bija uzstādīti 2007.gadā. Rūjienā pirms septiņiem gadiem reģistrēti plus 9,7 grādi, bet šodien tur termometra stabiņš pakāpies līdz plus 10,5 grādu atzīmei. Zosēnos iepriekšējais rekords bija plus 9 grādi, bet jaunais rekords ir plus 10,1 grāds.

Novērojumu dati liecina, ka šodien plkst.13 vissiltāk bijis Jelgavā, kur gaisa temperatūra bija plus 11,8 grādi un Mērsragā - plus 11,6 grādi. Daudzviet Latvijā dienas vidū gaiss iesilis līdz plus 10 grādiem. Tikmēr Kurzemē, jūras piekrastē ir no plus 4,4 līdz plus 9 grādiem.

Svarīgākais