Mediķi vakar devušies palīgā trīs no smēķēšanas apreibušiem jauniešiem

Vakar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķi devušies palīdzēt trīs no dažādu vielu smēķēšanas apreibušiem jauniešiem, no kuriem viens aizbēdzis, aģentūrai LETA pastāstīja dienesta Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Bukša.

Ar aizdomām par nezināmu vielu smēķēšanu slimnīcā nogādāts kāds jaunietis Zemgalē. Viņš atradies uz ielas un neadekvāti uzvedies, tāpēc garāmgājēji izsaukuši mediķus.

Latgalē 14 gadus vecam puisim radušās veselības problēmas pēc ''zālītes'' smēķēšanas.

Savukārt Rīgā mediķiem nav izdevies palīdzēt 16 gadus vecam augu maisījumu smēķētājam, kurš pirms mediķu ierašanās aizbēdzis. Palīdzību pie jaunieša izsaukusi zēna māte, kura mediķiem norādījusi, ka viņas dēls smēķē augu maisījumus.

"Izsaukumi pie narkotisko vielu lietotājiem diemžēl ir mediķu ikdiena," norādīja NMPD pārstāve Bukša. Viņa informēja, ka vakar palīdzība sniegta arī kādam 22 gadus vecam rīdziniekam, kurš lietojis aizliegto narkotisko vielu LSD jeb lizergīnskābes dietilamīdu. Tāpat saņemts izsaukums pie kādas 30 gadus vecas narkotiku lietotājas "ar stāžu".

Latvijā

Zemkopības ministrijai (ZM) nepieciešams izveidot priekšlikumu par papildu pārtikas produktu grupām, kuras jāiekļauj aizliegto Krievijas un Baltkrievijas pārtikas produktu sarakstā un starp kurām varētu būt arī zivju produkti, otrdien valdības sēdē norādīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV)