Sievietes sapņu ceļojumā labprātāk dotos ar bērniem, vīrieši - ar draugiem

Savā sapņu ceļojumā iedzīvotāji vislabprātāk gribētu doties kopā ar dzīvesbiedru un bērniem, liecina "Swedbank P&C Insurance" veiktā aptauja.

Sievietes izteikti biežāk nekā vīrieši sapņu ceļojumā labprāt dotos ar bērniem, turpretī vīrieši par ceļabiedru biežāk izvēlētos draudzeni vai draugu. Kopumā 57% aptaujāto domā, ka ideālie ceļabiedri sapņu ceļojumam ir dzīvesbiedrs, 30% domā, ka ideālie ceļabiedri ir bērni, bet 26% savā sapņu ceļojumā labprāt dotos ar draudzeni, gandrīz piektdaļa jeb 18% - ar draugu. Savukārt ar vecākiem un māsu vai brāli šādā ceļojumā dotos attiecīgi 9% un 8% iedzīvotāju. 11% nespēj iedomāties sevi ceļojam bez tuviem un mīļiem cilvēkiem.

Sievietes izteikti biežāk nekā vīrieši sapņu ceļojumā labprāt dotos ar bērniem (35% sieviešu pret 25% vīriešu), kā arī māsu vai brāli (11% sieviešu pret 5% vīriešu). Turpretī vīrieši par ceļabiedru biežāk izvēlētos draudzeni (35% vīriešu pret 17% sieviešu) vai draugu (19% vīriešu pret 16% sieviešu).

Emocionāls komforts - jautra kompānija (47%) un interesants sarunu biedrs (39%) - un drošības sajūta (37%) ir galvenie apsvērumi, kas nosaka tieši šādu ceļabiedru izvēli. Ceturtdaļai (24%) iedzīvotāju, izvēloties sapņu ceļojuma biedru, ir būtiski, lai šī persona būtu komunikabla un ātri spēj rast valodu ar svešiniekiem. Savukārt gandrīz katrs piektais (17%) par nozīmīgu uzskata svešvalodu prasmi, kas var lieti noderēt ceļojuma laikā. Kā mazāk svarīgus faktorus ceļabiedra izvēlē iedzīvotāji atzīmējuši finanšu faktoru (10%), kad līdzbraucējs varētu palīdzēt, ja ceļojuma laikā pietrūktu naudas, kā arī autovadītāja apliecību (7%), lai uz izvēlēto galamērķi varētu doties ar automašīnu.

Vīriešiem biežāk nekā sievietēm ir būtiski, lai ar izvēlēto ceļabiedru būtu jautri (52% vīriešu pret 43% sieviešu) un lai tas būtu interesants sarunu biedrs (44% vīriešu pret 35% sieviešu). Savukārt sievietes izteikti biežāk nekā vīrieši izvēlētos tādu ceļojuma partneri, ar ko ceļojot justos drošāk (51% sieviešu pret 21% vīriešu).

Iedzīvotāju aptauja veikta šā gada martā, aptaujājot 781 Latvijas iedzīvotāju vecumā no 15 līdz 74 gadiem Rīgā, citās Latvijas pilsētās un lauku rajonos.

Latvijā

Jāvērtē, vai un kā sankciju piemērošana nelietderīgi naudu tērējušām iestādēm ietekmētu iestāžu pakalpojumu saņēmējus - iedzīvotājus, uzņēmējus un nevalstiskās organizācijas, komentējot Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča priekšlikumu, aģentūrai LETA pauda Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Svarīgākais