Liepājā pie Krievijas ģenerālkonsulāta novietots kartona tanks

© Publicitātes foto

Pirmdienas vakarpusē Liepājā pie Krievijas ģenerālkonsulāta pēc Nacionālās apvienības (NA) Liepājas nodaļas iniciatīvas notika zibakcija Ukrainas atbalstam, kuras laikā pie konsulāta novietots kartona tanks, aģentūrai LETA apstiprināja NA Liepājas nodaļas vadītājs Mārtiņš Ceriņš.

"Lai gan situācija ir sarežģīta un informatīvā telpa ir pilna ar pretrunīgām ziņām, mēs izvēlējāmies paust savu atbalstu Ukrainas tiesībām pašai izvēlēties savu ģeopolitisko piederību," skaidroja Ceriņš, piebilstot, ka Latvijas un Ukrainas vēsturē ir daudz kopīga un abu valstu pieredze ir līdzīga. Zibakcija bijusi arī kā atbilde uz vakar Rīgā notikušo partijas "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL) rīkoto piketu "Krimas atbalstam".

Zibakcija bijusi spontāna, un tajā piedalījušies ne vien NA Liepājas nodaļas biedri un atbalstītāji, bet arī cilvēki no malas. Zibakcijas dalībnieki pie koka piestiprinājuši no kartona darinātu cilvēka kontūru, kas simbolizē nezināmo karavīru, bet zem tā nolika plakātu ar uzrakstu "Vai nezināmie kareivji ir arī Latvijas rītdiena?". Tāpat akcijas dalībnieki aizdeguši sveces un no Ukrainas karodziņiem zālājā izveidojuši Ukrainas teritoriju simbolizējošu apli, tā centrā novietojot kartona tanku ar uzrakstu "Tanks nezināmais".

Ceriņš apstiprināja, ka zibakcijas norises vieta apzināti izvēlēta blakus Krievijas ģenerālkonsulātam. No Krievijas ģenerālkonsulāta puses nekāda reakcija nesekoja, - kā informēja Ceriņš, zibakcija ilgusi vien aptuveni piecas minūtes, un tās dalībnieki ātri izklīduši.

Svarīgākais