Autospoguļus Latvijā zog rekordlielos apmēros

© f64

Autospoguļu zādzības šā gada pirmajos divos mēnešos ir vidēji četras reizes vairāk nekā iepriekš četru gadu periodā, secina "If Apdrošināšana", tāpēc autovadītājiem līdz ar KASKO polises iegādi tiek piedāvāta bezmaksas auto spoguļu marķēšana.

Šī gada pirmajos divos mēnešos "If Apdrošināšanā" reģistrēts lielākais auto vandalisma gadījumu skaits, kuru vidū lielākā daļa ir tieši auto spoguļu zādzības. Lai dotu savu pienesumu nelegālā tirgus "apgrozījuma" mazināšanā, "If Apdrošināšana" piedāvā visu modeļu BMW un "Mercedes-Benz", arī "Lexus RX" un "Porsche Cayenne", "Audi Q" sērijas krosoveriem, kā arī "Toyota Land Cruiser" automašīnām bezmaksas auto spoguļu marķēšanu, paziņojumā medijiem informē "If Apdrošināšanas" KASKO produkta vadītājs Kaspars Duburs.

Šā gada janvārī un februārī "If Apdrošināšanas" atlīdzību daļā saņemti 152 klientu atlīdzību pieteikumi par dažādiem autovandālisma gadījumiem, no kuriem lielākā daļa - 121 pieteikums - ir par nozagtiem auto spoguļiem. Savas līderpozīcijas joprojām nav zaudējuši BMW autospoguļi (vairākums ir X5 modeļi), kas veido 38% no visiem nozagtajiem auto spoguļiem. Tāpat nemainīgi augsts ir arī "Mercedes-Benz" un "Lexus" spoguļu zādzību skaits.

Vidējais klientiem kompensētais atlīdzības apmērs ir 670 eiro - tas svārstās no 126 eiro par spogulīšu zādzību automašīnai "SAAB 9-3" līdz 1563 eiro automašīnai "Mercedes-Benz". Savukārt "Porsche Cayenne" spogulīšu nomaiņa izmaksā no 900 līdz 1000 eiro.

Autospoguļu zādzības joprojām ir ienesīga nodarbe, jo spogulis ir viegli nozogama auto detaļa ar salīdzinoši lielu vērtību, un profesionāli zagļi spoguļu stikliņus var nozagt dažu sekunžu laikā. Turklāt autoīpašnieki, kuru auto nav apdrošināti, veido pateicīgu klientūru gan autozagļiem, gan autoservisiem, kas piedāvā uzstādīt lietotus auto spoguļus, norāda apdrošināšanas sabiedrība.

Auto spogulīšu marķēšana tiek piedāvāta sadarbībā ar auto servisa centru "Autonams".

Svarīgākais