No ķermeņa atdzišanas cietuši trīs cilvēki

© F64

Aizvadītajā diennaktī ārsti trim cilvēkiem konstatējuši ķermeņa atdzišanu, aģentūrai LETA pastāstīja NMPD Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Bukša. Visi trīs cilvēki insulta rezultātā bija zaudējuši samaņu.

Kāda 84 gadus vecu sirmgalvi bezsamaņā guļam virtuvē pamanījusi pastniece, kas izsaukusi glābējus. Sievietei konstatēta ķermeņa atdzišana un, kā norādīja Bukša, samaņu viņa zaudējusi smadzeņu asinsizplūduma dēļ. Glābēji sievieti nogādājuši slimnīcā.

Līdzīgi cietis arī kāds 90 gadus vecs kurzemnieks, kurš esot devies pastaigā un pēc triju stundu prombūtnes atrasts guļam daļēji ūdenī kādā dīķmalā. Kā informēja Bukša, sirmgalvis cietis no insulta, - ārsti viņam konstatējuši ķermeņa atdzišanu.

Rīgā no ķermeņa atdzišanas cietis kāds 37 gadus vecs vīrietis, kurš atrasts bezsamaņā alkohola reibumā. Bukša pastāstīja, ka arī šajā gadījumā ārstiem esot aizdomas, ka vīrietis varētu būt piedzīvojis insultu.

Pierīgā garāmbraucoša auto pasažieri pamanījuši kādu aptuveni 50 gadus vecus sievieti, kas bradājusi pa ūdeni kādā grāvī, un izsaukuši palīdzību. Ātrās palīdzības mediķi noskaidrojuši, ka sievieti iepriekšējā dienā sadzīves konflikta laikā piekāvis dzīvesbiedrs. Sievietei nodarītas galvas traumas, aukstais ūdens izraisījis vispārēju ķermeņa atdzišanu.

Kā ziņots, kopumā vakar NMPD saņēmis 1092 izsaukumu, 194 no tiem saistīti ar traumām.

Svarīgākais