Noras Bumbieres piemineklim vēl vajag tūkstošus

Kopš gada sākuma, kad radās ideja par pieminekļa uzstādīšanu populārajai dziedātājai Norai Bumbierei, saziedoti vien 532 lati. Tas ir par maz, lai varētu īstenot vērienīgo ieceri.

Dziedātājas māsa un Noras Bumbieres fonda vadītāja Māra Zustrupe Neatkarīgajai stāsta, ka viņu pārsteidz tas, ka iedzīvotāji ir gatavi atbalstīt dažādus televīzijas šovus, taču ir kūtri ziedotāji Noras Bumbieres piemineklim.

Nedaudz vairāk par 3000 latu šai idejai tuvāko mēnešu laikā dos arī TV3, jo "1. novembra Koru kari bija labdarības raidījums, kad visi līdzekļi, kas tika iegūti balsojot, tika dalīti astoņās vienādās daļās un katra kora izvēlētais labdarības mērķis saņems 3081 latu", Neatkarīgajai stāsta TV3 preses sekretāre Marta Zandersone. Viņa piebilst, ka naudas pārskaitīšanas procedūra ilgst vairākus mēnešus un visticamāk tikai nākamā gada sākumā Noras Bumbieres fonds saņems ziedojuma summu.

"Ja Koru karu balsotāji, kas aktīvi balsoja par Žorža Siksnas vadīto Jelgavas kori, atvēlētu naudu arī Noras Bumbieres piemineklim, tad būtu sanācis zelta piemineklis. Taču tagad izskatās, ka priekšā vēl ir neizsakāmi ilgs laiks, kas paies, lai īstenotu šo ieceri. Fonds bija iecerējis jau nākamgad Noras dzimšanas dienā 13. martā atklāt pieminekli, taču tagad ir skaidrs, ka tas neīstenosies," skaidro M. Zustrupe.

Atbalstu idejai sniedz arī Jelgavas pašvaldības aģentūra Kultūra, kuras vadītājs Mintauts Buškevics Neatkarīgajai norāda, ka par finansiālā atbalsta apjomu Noras Bumbieres fondam varētu lemt tikai pēc oficiāli iesniegta lūguma, taču pagaidām tāds neesot saņemts. "Pašvaldība līdzekļus Noras Bumbieres pieminekļa finansēšanai nav iecerējusi," stāsta M. Buškevics.

Šovasar Jelgavā notika konkurss par labāko pieminekļa ideju. Arī šo lēmumu diemžēl nevarēja pieņemt, jo nav zināms, cik liels būs budžets. Lētākā pieminekļa izmaksas ir 8000 latu.

Svarīgākais