AM: Krievijas bruņoto spēku aktivitāte Latvijas pierobežā mazinājusies

© F64

Turpinot veikt rūpīgu pierobežas teritoriju monitoringu, noskaidrots, ka Krievijas bruņoto spēku aktivitāte Latvijas tuvumā ir samazinājusies, aģentūrai LETA telefonsarunā pavēstīja Aizsardzības ministrijas (AM) Militāri publisko attiecību departamenta direktors Kaspars Galkins.

Latvijas bruņotie spēki turpina novērot valsts pierobežas teritorijas un patlaban konstatējuši, ka Krievijas armijas aktivitāte Latvijas pierobežā salīdzinājumā ar nedēļas pirmo pusi esot samazinājusies.

Pašlaik bruņoto spēku gatavības stāvokli paaugstināt nav plānots un tas palikšot ikdienas režīmā, informēja Galkins.

Kā jau ziņots, Lietuva, reaģējot uz Krievijas militārajām aktivitātēm Ukrainā un Kaļiņingradas apgabalā, saviem bruņotajiem spēkiem noteikusi paaugstinātas kaujas gatavības stāvokli. Galkins aģentūrai LETA norādīja, ka šis fakts nenozīmējot, ka līdzīgi būtu jārīkojas arī Latvijai un Igaunijai. Visas trīs Baltijas valstis konstanti apmainoties ar aktuālo informāciju par militārā apdraudējuma izmaiņām un patlaban izsludināt paaugstinātu kaujas gatavību Latvijā nebūtu pamata.

Arī sēdes, kur varētu tikt apspriesta Latvijas armijas kaujas gatavības paaugstināšana tuvākajā laikā neesot plānotas.

Gadījumā, ja bruņotajos spēkos tiktu paaugstināta gatavība reaģēt uz militāru konfliktsituāciju, tad veiktie pasākumi katrai armijas daļai esot individuāli un atkarīgi no konkrētās situācijas. Armijā katram ir savi uzdevumi, uzsvēra Galkins.

Svarīgākais