Pētījums: Gandrīz puse sievietēm piederošu uzņēmumu darbojas ilgāk par 11 gadiem

© F64

Sievietēm lielākoties pieder uzņēmumi, kas darbojas ilgāk par 11 gadiem, vai arī ļoti jauni uzņēmumi, un tie pārsvarā ir nelieli, liecina SIA "Firmas.lv" un "Baltijas konsultāciju" veiktais pētījums.

Apskatot to uzņēmumu vecumu, kas pieder sievietēm, secināts, ka 42% no tiem pastāv 11 gadus un ilgāk. 11% no šiem uzņēmumiem darbojās 20 gadus. Savukārt 40% no visiem uzņēmumiem, kas pieder sievietēm, darbojās līdz pieciem gadiem, savukārt no tiem 19% bija līdz vienam gadam veci.

Līdzīga situācija ir vērojama vīriešu vadītajos uzņēmumos. 42% no vīriešiem piederošajiem uzņēmumiem darbojas jau vairāk nekā 11 gadus, kamēr 38% - līdz pieciem gadiem.

Sievietēm galvenokārt pieder mazie uzņēmumi. 90% no sievietēm piederošajiem uzņēmumiem bija līdz desmit darbiniekiem. Ļoti nelielu skaitu veidoja uzņēmumu skaits ar 51 darbinieku un vairāk.

Arī vīriešu uzņēmumos darbinieku skaits lielākoties ir līdz desmit darbiniekiem, tomēr vērojams, ka nedaudz lielāku daļu veido uzņēmumu skaits ar vairāk par 51 darbinieku.

Latvijā

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Dienvidkurzemes iecirkņa amatpersonas meklē bezvēsts prombūtnē esošo 1953.gadā dzimušo Elenu Fedorovu, kura vakar, 19.septembrī ap pulksten 12.00 izgāja no savas dzīvesvietas Liepājā, Siļķu ielā un līdz šim brīdim viņas atrašanās vieta nav zināma.

Svarīgākais