Vienīgo vēlēšanu iecirkni Vecāķos izveidos dzelzceļa stacijā

© F64

Lai nodrošinātu iespēju Vecāķu, Vecdaugavas un Mangaļsalas iedzīvotājiem pilnvērtīgas iespējas piedalīties šogad gaidāmajās Eiropas Parlamenta un Saeimas vēlēšanās, Rīgas domes ārkārtas sēdē šodien nolemts izveidot vēlēšanu iecirkni Vecāķu dzelzceļa stacijas ēkā, Mangaļu prospektā 1c.

Iecirknis tiks izveidots pēc Rīgas pilsētas Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) iniciatīvas. Rīgas vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Juris Kokins šodien domes sēdē norādīja, ka CVK saņēmusi Rīgas pilsētas Vecdaugavas, Vecāķu un Mangaļsalas iedzīvotāju iesniegumu, kurā pausta neizpratne par to, ka Vecāķos vairs nav paredzēts izveidot vēlēšanu iecirkni. Tas ievērojami apgrūtinātu viņu iespējas piedalīties šogad gaidāmajās vēlēšanās.

Centrālās vēlēšanu komisijas ieskatā vēlēšanu iecirkni Vecāķos ir nepieciešams izveidot, tāpēc komisija vērsusies pie VAS "Latvijas Dzelzceļš" ar lūgumu izvērtēt iespēju nodot lietošanā telpas Vecāķu dzelzceļa stacijas ēkā, lai tur izveidotu Eiropas Parlamenta vēlēšanu iecirkni. Komisija šā gada 28.februārī saņēmusi pozitīvu "Latvijas Dzelzceļa" valdes lēmumu, un šodien iecirkņa izvietošana stacijas ēkā apstiprināta ar domes lēmumu.

Vienlaikus nolemts iecirkni Augusta Dombrovska mūzikas skolā, Ziemeļblāzmas ielā 38, pārcelt uz kultūras pili "Ziemeļblāzma", kas atrodas turpat netālu, Ziemeļblāzmas ielā 36, jo kultūras pilī ir piemērotākas telpas.

Latvijā

Nodokļu reformas un grūtās budžeta situācijas dēļ no nākamā gada netiks ieviestas izmaiņas pašvaldību finanšu izlīdzināšanā, intervijā aģentūrai LETA atzina viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Svarīgākais