Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Latvijā

Dailes teātris nepārtrauks sadarbību ar Krievijas režisoriem

Dailes teātris nosoda Krievijas militāro agresiju Ukrainā vārdos un domās, bet sadarbību ar Krievijas režisoriem nepārtrauks, stāsta Dailes teātra vadītājs Andris Vītols.

Vītols atzina, ka tas, kas pašlaik notiek Ukrainā, ir neiedomājami, tāpēc viņš nosoda Krievijas rīcību. Viņš norādīja, ka arī tie režisori, ar kuriem sadarbojas Dailes teātris, Krievijas agresiju nosodījuši.

Runājot par Alvja Hermaņa un Jaunā Rīgas teātra (JRT) Krievijas boikotu, Vītols atsaucās uz režisora Kirila Serebreņņikova ierakstu sociālajā tīklā "Facebook.com", ka būtu nepieņemami doties uz pieņemšanu Kremlī, tad vajadzētu atteikties.

Vītols pauda, ka Dailes teātra aktieri uz Krieviju nedotos, ja būtu apdraudētas to dzīvības vai Latvija valsts līmenī pieņemtu saraut saites ar Krieviju visās jomās.

Jau ziņots, ka saistībā ar Krievijas militāro agresiju pret Ukrainu Jaunais Rīgas teātris (JRT) atcēlis visas šogad paredzētās viesizrādes Krievijā.

Kā norādīja teātra vadība, Krievijas rīcība ir tiešs apdraudējums ne tikai Latvijas drošībai, bet arī visām civilizētajā pasaulē pieņemtajām vērtībām. Līdz ar to Krievijas boikots ir vienīgais veids, kā katrs ir spējīgs ietekmēt situāciju.

JRT atcēlis visas viesizrādes, kas bija paredzētas Krievijā, kā arī atsaucis savu dalību Pēterburgas un Omskas teātra festivālos. Savukārt teātra vadītājs Alvis Hermanis atcēlis savu piedalīšanos Maskavas Lielā teātra iestudējumā.

Teātra vadība arī izteica aicinājumu visiem Latvijas kultūras darbiniekiem paust savu attieksmi ne tikai domās, bet arī reālos darbos.