Aizsardzības ministrs: Latvijai nākotnē jārēķinās ar Krievijas provokatīvu rīcību

Krievijas rīcība Ukrainā ir provokatīva un ar šādu uzvedību nākotnē ir jārēķinās arī Latvijai, aģentūrai LETA atzina aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS).

Krievija, pārkāpjot starptautiskās tiesību normas, praksē nostiprina doktrīnu par militārā spēka lietošanu krievvalodīgo tautiešu ārzemēs aizsardzībai, kas ir bīstams precedents.

Pēdējā laikā Aizsardzības ministrija novērojusi paaugstinātu Krievijas bruņoto spēku aktivitāti Baltijas reģionā, Latvijas ārējo robežu tuvumā, veicot kaujas lidojumus un organizējot mācības. "Tomēr gribu uzsvērt, ka nav pamata uzskatīt, ka pastāvētu tieši militāri draudi Latvijas valstiskumam. Ukrainas notikumi uzskatāmi liecina, ka valsts kopējo drošību ietekmē ne tikai ārējā, bet arī iekšējā drošība. Šī apstākļa dēļ es gribētu vērst pastiprinātu uzmanību uz Latvijā gaidāmajiem publiskajiem pasākumiem gan 16.martā, gan 9.maijā," uzsvēra Vējonis.

Ņemot vērā iepriekšminēto, ir ļoti svarīgi, lai iedzīvotāji Latvijā saglabātu mieru un nepakļautos provokācijām, kas varētu šķelt Latvijas sabiedrību un tādējādi kļūtu par iespēju ārējai iedarbībai, uzsvēra politiķis.

LETA jau ziņoja, ka Krievijas parlamenta augšpalāta sestdien apstiprināja prezidenta Vladimira Putina lūgumu atļaut izmantot Krievijas karaspēku Ukrainas teritorijā.

Oficiāli Krievijas bruņoto spēku iebrukums Ukrainas teritorijā vēl nav sācies, tomēr Krievijas bruņutehnika un armijas karavīri formās bez uzšuvēm jau pirms vairākām dienām pameta militārās bāzes teritoriju un ieņēma pozīcijas Krimas pussalas teritorijā.