Aizsardzības ministrs atbalsta drošības padomes ārkārtas sēdes sasaukšanu par situāciju Ukrainā

Saistībā ar situāciju Ukrainā būtu nepieciešams sasaukt Nacionālās drošības padomes ārkārtas sēdi, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS).

Par Nacionālās drošības padomes sēdes sasaukšanu varētu lemt šodien Saeimas Nacionālās drošības komisijas sēdē, kurā plānots izvērtēt situāciju Ukrainā.

Pēc Vējoņa teiktā, Latvijas iedzīvotājiem patlaban nav jāsatraucas, jo ārējie draudi nepastāv. Tomēr svarīga ir ne tikai ārējā drošība, bet arī iekšējā drošība. Kā skaidroja aizsardzības ministrs, Latvijas sabiedrībai nevajadzētu pakļauties dažādām iespējamām provokācijām, kas varētu šķelt sabiedrību. Kā piemēru Vējonis minēja 16.martu jeb tā dēvēto leģionāru piemiņas dienu, kas varētu tikt izmantota provokācijām un sabiedrības šķelšanai.

LETA jau ziņoja, ka Krievijas parlamenta augšpalāta sestdien apstiprināja prezidenta Vladimira Putina lūgumu atļaut izmantot Krievijas karaspēku Ukrainas teritorijā.

Oficiāli Krievijas bruņoto spēku iebrukums Ukrainas teritorijā vēl nav sācies, tomēr Krievijas bruņutehnika un armijas karavīri formās bez uzšuvēm jau pirms vairākām dienām pameta militārās bāzes teritoriju un ieņēma pozīcijas Krimas pussalas teritorijā.

Svarīgākais