Bērnu slimnīcas Onkoloģijas nodaļas remontam labdarības koncertā savāc 67 592 eiro

© F64

Vakar labdarības koncertā "Saulainas dienas mūsu bērniem" Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Hematoonkoloģijas nodaļas remontam iedzīvotāji ziedojuši 67 592 eiro, aģentūru LETA informēja Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa.

Pusotra gada laikā ir savākta gandrīz visa rekonstrukcijai nepieciešamā summa - 948 692 eiro. Kopumā nodaļas remontam vajadzīgi 996 000 eiro.

"Lai savāktu pilno summu, ir atlicis pavisam nedaudz, un mēs ceram, ka jau rudenī tiks uzsākti pirmie remontdarbi nodaļā. Nodaļas telpu tehniskais projekts būs gatavs jūnijā, un tad Bērnu slimnīca izsludinās iepirkumu par būvdarbu veikšanu. Mēs ceram, ka 2015 gadā bērniem būs jaunas nodaļas telpas!", uzsvēra Dambiņa.

Ziedot nodaļas remontam var vairākos veidos, tostarp zvanot pa labdarības tālruni 9000 6486 un ziedojot 1,42 eiro. Vairāk par iespējam piedalīties labdarības akcijā var uzzināt Bērnu slimnīcas fonda interneta mājaslapā "www.bsf.lv".

Jau ziņots, ka pēdējo reizi remonts nodaļā tika veikts pirms vairāk nekā 13 gadiem. Kā akcijas atklāšanā 2012.gada oktobrī teica slimnīcas vadītāja Anda Čakša, novecojušas ir ne tikai nodaļas telpas, bet tās sienās iemitinājusies sēnīte un mikroorganismi, kas traucē bērnu atveseļošanās procesam.

Čakša stāstīja, ka šī ir arī vienīgā augsta līmeņa aprūpes nodaļa, kas atrodas ārpus galvenās slimnīcas mājas. "Katru reizi, kad pacientiem nepieciešami izmeklējumi, viņi ir jāsaģērbj, jāliek uz ratiem un jāved uz lielo māju. Tas ir grūti pacientiem un neērti personālam," viņa teica.

Hematoonkoloģijas nodaļā uzturas bērni līdz 18 gadu vecumam, tostarp arī pavisam mazi bērni, kuri vēl nav sasnieguši pat gada vecumu. Kopumā nodaļā ir 37 gultas vietas, bet ir bijuši periodi, kad nodaļā uzturas vairāk nekā 30 pacienti vienlaicīgi, pārsniedzot plānoto gultu skaitu. Gada laikā nodaļā kopumā ārstējas aptuveni 900 pacientu.

Svarīgākais