Aizsardzības ministrs: Latvijā nav pamata satraukumam, jo drošību garantē NATO

© F64

Latvijas drošību garantē NATO, kas ir pasaules spēcīgākā militārā organizācija, tāpēc mūsu iedzīvotājiem nav pamata uztraukties, norāda aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS).

Aizsardzības ministrija (AM) atgādina, ka pēdējā laikā novērojama paaugstināta Krievijas bruņoto spēku aktivitāte Baltijas reģionā, Latvijas ārējo robežu tuvumā, veicot kaujas lidojumus un organizējot mācības.

Kā aģentūru LETA informēja ministra padomnieks sabiedrisko attiecību jautājumos Andis Jēkabsons, šodien aizsardzības ministrs sasauca AM un Nacionālo bruņoto spēku (NBS) vadības sanāksmi, lai uzklausītu amatpersonu ziņojumus un lemtu par turpmāko rīcību.

Ministrs tika informēts, ka NBS strādā ikdienas režīmā, veicot pastiprinātu valsts ārējo robežu novērošanu un situācijas analīzi. Līdztekus notiek Baltijas valstu aizsardzības un ārlietu resoru amatpersonu savstarpēja informācijas apmaiņa un darbības koordinācija.

Latvija cieši kopā ar citām NATO dalībvalstīm aktīvi strādā, lai panāktu kopīgu risinājumu, uzsver ministrs. Tāpat viņš norāda, ka šodien Briselē, piedaloties visiem NATO dalībvalstu vēstniekiem, notiek NATO Padomes ārkārtas sanāksme, kurā tiek lemts par notikumiem Ukrainā un kopīgu NATO turpmāko rīcību.

"Šobrīd vairāk kā jebkad ir jāvērtē finansējuma apmērs Latvijas aizsardzībai. Jāatrod iespēja finansējumu aizsardzības jomai pakāpeniski nodrošināt 2% apmērā no Latvijas iekšzemes kopprodukta. Tas nepieciešams gan Latvijas savstarpējo saistību izpildei Ziemeļatlantijas aliansē, gan mūsu karavīru atbilstošam aprīkojumam un drošībai starptautiskajās misijās", uzsver Vējonis.

Latvijā

Joprojām jauna, vienmēr stilīga un tālredzīga – tā var raksturot Jūrmalas Valsts ģimnāzijas direktori Ievu Tarandu, kura Skolotāju dienā organizē zibakciju, lai atgādinātu sabiedrībai, ka ikviens skolotājs “ir jāatbalsta, jo viņš ir cilvēks, kas uzticīgi pilda savas valsts prāta un dvēseles uzlikto darbu”. Kādi šodien ir skolēni? Kā viņiem par daudz, bet kā pietrūkst? Par to un daudz ko citu – saruna ar Ievu Tarandu. Lai gaiša gandarījuma pilna Skolotāju diena!

Svarīgākais