Policija Rīgā gatava nodrošināt kārtību piketā pie Krievijas vēstniecības

© F64

Lai arī Valsts policijas (VP) rīcībā pagaidām nav oficiālas informācijas par šodien gaidāmo piketu pie Krievijas vēstniecības Rīgā, tā būs gatava nodrošināt sabiedrisko kārtību jebkurā gadījumā, aģentūrai LETA sacīja VP preses pārstāve Zane Arāja.

Kā ziņots, lai iestātos pret Krievijas parlamenta 1.marta lēmumu atļaut Krievijai ievest savu karaspēku Ukrainā, šodien plkst.16 tiks organizēts pikets pie Krievijas vēstniecības Rīgā, aģentūru LETA informēja Latvijas ukraiņu kongresa pārstāve Tatjana Lazda.

Policijas pārstāve Arāja aģentūrai LETA norādīja, ka pagaidām likumsargi nav saņēmuši nekādas oficiālas ziņas par gaidāmo piketu, taču jebkurā gadījumā vēstniecības tiek apsargātas 24 stundas diennaktī, septiņas dienas nedēļā, un "ja rodas nepieciešamība pēc papildspēkiem, vienmēr esam gatavi tos nodrošināt".

Rīgas domes preses pārstāvis Uģis Vidauskis aģentūrai LETA atzina, ka pikets, par kuru ar plašsaziņas līdzekļu starpniecību tika izziņots vakar vakarā, Rīgas pašvaldībā nav pieteikts, taču to nemaz nebūtu iespējams izdarīt, jo pašvaldība brīvdienās nestrādā.

Vidauskis atzīmēja, ka likums, protams, paredz izņēmuma gadījumus, kādos piketus var nesaskaņot, taču to, vai šodien gaidāmais pikets būs uzskatāms par vienu no tādiem izņēmuma gadījumiem, uz vietas nāksies vērtēt policijai.

Kā ziņots, šodien gaidāmajā piketā aicināts piedalīties ikviens Latvijas iedzīvotājs. Akcijas mērķis ir nosodīt Krievijas darbības, kas veicina situācijas destabilizāciju Ukrainā, rada draudus Ukrainas teritoriālajai vienotībai, apdraud Ukrainas suverenitāti un provocē uz bruņotu konfliktu. "Mēs nedrīkstam pieļaut karu Eiropā!" uzsver piketa organizētāji.

LETA jau ziņoja, ka Krievijas parlamenta augšpalāta sestdien apstiprināja prezidenta Vladimira Putina lūgumu atļaut izmantot Krievijas karaspēku Ukrainas teritorijā.

Kremlis paziņojis, ka Putins vēl nav izlēmis nosūtīt karavīrus uz Ukrainu, lai arī tam gūts parlamenta augšpalātas atbalsts.

Latvija stingri iestājas par Ukrainas teritoriālo integritāti un uzskata, ka jebkuri soļi, kas vērsti uz Ukrainas sabiedrības šķelšanu un valsts teritoriālās integritātes apšaubīšanu, ir kategoriski nosodāmi, teikts Latvijas Valsts prezidenta Andra Bērziņa, Saeimas priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas (V), Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas (V) un ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (RP) kopīgā paziņojumā.

Svarīgākais