Pētījums: lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka jābalso EP vēlēšanās

© F64

Vairāk nekā puse jeb 55% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem uzskata, ka ir svarīgi balsot Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās, liecina pētījumu kompānijas "TNS Latvija" (TNS) sadarbībā ar telekompāniju LNT veiktais pētījums.

18% tas bija ļoti svarīgi, bet 37% drīzāk svarīgi, aģentūru LETA informēja TNS pārstāve Laura Vendele. Samērā biežāk starp tiem, kam ir svarīgi balsot EP vēlēšanās, ir pašnodarbinātie, kā arī iedzīvotāji ar salīdzinoši augstākiem ienākumiem.

Tomēr 36% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju pauž viedokli, ka nav svarīgi balsot EP vēlēšanās (20% - drīzāk nav svarīgi; 16% - nemaz nav svarīgi). Salīdzinoši biežāk starp šādu atbildi sniegušajiem ir strādnieki, kā arī mājsaimnieces un par mājsaimniecību atbildīgie. Apmēram desmitā daļa jeb 9% iedzīvotāju nav snieguši konkrētu atbildi uz šo jautājumu.

Aptauju pētījumu kompānija TNS veica sadarbībā ar telekompāniju LNT un tās raidījumu "900 sekundes" laikā no 2014.gada 18. līdz 20.februārim, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 800 Latvijas ekonomiski aktīvos iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 55 gadiem.

TNS pētījums interneta vidē ir reprezentatīvs Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju kopumam vecumā no 18 līdz 55 gadiem, norādīja Vendele. EP vēlēšanas notiks 24.maijā.

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Svarīgākais