Latvieši uz pusi retāk taisa "selfijus" nekā lietuvieši

© youtube.com

Par lielākajām selfiju jeb pašbilžu mīļotājām tiek uzskatītas sievietes, tomēr vīrieši Lietuvā selfijus ir iecienījuši pat divreiz vairāk nekā vīrieši Latvijā un Igaunijā, noskaidrots Samsung "La Fleur" veiktajā sociālo tīklu lietotāju aptaujā Baltijas valstīs. Uz jautājumu, kas biežāk uzņem selfijus - vīrietis vai sieviete? - pārliecinošs vairākums, proti, 88% respondentu Latvijā, 85% Igaunijā un 68% Lietuvā atbildējuši, ka tās ir sievietes.

Interesanti - trešdaļa respondentu Lietuvā uzskata, ka vīrieši selfijus uzņem biežāk nekā sievietes. Latvijā tā domā tikai 12%, bet Igaunijā - 15% apjautāto. Tas nav nekas neparasts - selfijus ir uzņēmuši gan populāri sportisti, gan Holivudas aktieri, gan Baraks Obama un pat mūsu Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Respondenti uzskata, ka visās trīs Baltijas valstīs visvairāk laika sociālajos tīklos pavada sievietes (tā apgalvo 72% Latvijā, 88% Lietuvā un 84% Igaunijā). Daiļajam dzimumam ir svarīgi ne tikai pašām izskatīties neatvairāmi, bet arī rūpēties par sava viedtālruņa stilu un noformējumu. 9 no 10 respondentiem Latvijā uzskata, ka tieši sieviešu dzimuma pārstāves biežāk nekā vīrieši ietērpj savu tālruni modīgos un košos vāciņos.

Latvijā

Latvijā bioloģiski sertificētās lauksaimniecības platības šogad ir pieaugušas par 3,5% - līdz 306 500 hektāriem, aģentūrai LETA pastāstīja Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācija (LBLA) valdes priekšsēdētājs Raivis Bahšteins.  Latvijā bioloģiski sertificētās lauksaimniecības platības šogad ir pieaugušas par 3,5% - līdz 306 500 hektāriem, aģentūrai LETA pastāstīja Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācija (LBLA) valdes priekšsēdētājs Raivis Bahšteins.

Svarīgākais