Valmierā veikalā "Maxima" šorīt atskanējis trauksmes signāls, evakuēti cilvēki

Šorīt ap plkst.10.52 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēmis izsaukumu uz veikalu "Maxima" Valmierā, Georga Apiņa ielā, kur iedarbojusies ugunsdrošības signalizācija, no ēkas evakuēti cilvēki, aģentūru LETA informēja VUGD pārstāve Inga Vetere.

Pēc viņas teiktā, pārmeklējot ēku, acīmredzamas bīstamības pazīmes un sadūmojumu glābēji nav konstatējuši.

Vetere pastāstīja, ka tikai nedaudz vēlāk, plkst.11.01, glābēji saņēmuši līdzīgu izsaukumu uz kādu "Maxima" veikalu Rīgā, bet vakar evakuācija notikusi "Maxima" veikalā Valmierā, Nākotnes ielā.

Kā norādīja Vetere, lielākoties šādi izsaukumi notiekot signalizācijas tehniskas kļūmes dēļ, signalizācijai reaģējot nevis uz apdraudējumu, bet sadzīviskiem notikumiem.

"Maxima Latvija" preses sekretārs Jānis Beseris aģentūrai LETA atzina, ka vakar, 26.februārī, veikalā "Maxima" Nākotnes ielā Valmierā signalizācija iedarbojusies, jo, veikalā uz vietas gatavojot, piededzis ēdiens, savukārt šodien signalizācijas iedarbošanās Georga Apiņa ielas veikalā bijusi saistīta ar putekļiem noliktavās.

Beseris norādīja, ka "Maxima Latvija" veikalos patlaban tiekot veikts signalizāciju audits, kā rezultātā paredzēts uzlabot signalizāciju darbību un spēju reaģēt uz apdraudējumu cilvēku dzīvībai.

Savukārt VUGD Vidzemes reģiona brigādes komandieris Jānis Skrastiņš aģentūrai LETA pastāstīja, ka veikali "Maxima" nebūt nav vienīgie, no kuriem regulāri tiek evakuēti cilvēki un kuros dažādu iemeslu dēļ iedarbojas ugunsdrošības signalizācija. Pēc viņa teiktā, ik dienu Latvijā ir divi līdz pieci gadījumi, kad sabiedriskās ēkās, tostarp veikalos, nostrādā ugunsdrošības signalizācija un tiek evakuēti cilvēki.

Svarīgākais