Ālējoties skolēns gūst smagu muguras traumu

Vakar Zemgalē smagu muguras traumu skolā guvis 11 gadus vecs zēns, aģentūrai LETA pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) speciāliste Inga Vītola.

Vītola skaidroja, ka zēns kopā ar vienaudžiem "dauzījies" un viens no draugiem pārmetis viņu pār plecu. Pusaudzis kritis uz muguras un sāpju dēļ nav varējis piecelties, tāpēc izsaukti mediķi, kuri nogādājuši viņu slimnīcā ar muguras traumu.

Nopietnas traumas aizvadītajā diennaktī guvuši vēl vairāki cilvēki. Kāds 20 gadus vecs vīrietis Rīgas reģionā sadzīves apstākļos ielaidis šķeldotājā kāju, gūstot plašu grieztu brūci, bet 40 gadus vecs vīrietis mājās ieurbis elektrības vadā, kas uzliesmojis, apdedzinot vīrietim seju.

Vēl kāds 66 gadus vecs rīdzinieks nogādāts slimnīcā ar ķermeņa atdzišanu. Vīrietim mājās kļuvis slikti, un viņš diennakti nogulējis bezsamaņā, līdz ieradušies radinieki un izsaukuši palīdzību.

Kopumā vakar NMPD saņēmis 1081 izsaukumu, 134 no tiem saistīti ar traumām.

Latvijā

Finanšu ministrija (FM) ir sagatavojusi un iesniegusi saskaņošanai Solidaritātes iemaksas likumu, kas nosaka pienākumu Latvijā reģistrētām kredītiestādēm, kā arī citu valstu kredītiestāžu filiālēm Latvijā veikt solidaritātes iemaksu.