"Maxima Latvija" palīdzību rehabilitācijai saņem 12 Zolitūdes traģēdijā smagi cietušie

12 Zolitūdes traģēdijā smagi cietušie saņēmuši "Maxima Latvija" palīdzību katrs 1000 eiro apmērā rehabilitācijas apmaksai; pabalstu izmaksa turpinās, biznesa portālam "Nozare.lv" teica "Maxima Latvija" komunikācijas vadītājs Jānis Beseris.

Visu traģēdijā smagāk cietušo veselības stāvoklis uzlabojies tiktāl, lai atlabšanu varētu turpināt rehabilitācijas iestādē vai mājas apstākļos. Līdz ar to "Maxima Latvija" sākusi izmaksāt pabalstus rehabilitācijai 1000 eiro apmērā katram traģēdijā smagi cietušajam, kas tikuši hospitalizēti un vērsušies pēc palīdzības pie "Maxima Latvija" un "Ziedot.lv".

Šī summa vidēji sedz rehabilitācijas kursu, kā arī citu nepieciešamo medicīnisko izdevumu izmaksas tālākam atveseļošanās procesam.

Kopumā 34 smagi cietušo rehabilitācijas pabalstiem "Maxima Latvija" no saviem līdzekļiem izmaksās 34 000 eiro. Palīdzība paredzēta tālākai rehabilitācijas un medicīnisko izdevumu apmaksai saskaņā ar cietušo individuālajām vajadzībām, "Nozare.lv" skaidroja Beseris.

Pabalstu izmaksu "Maxima Latvija" veic sadarbībā ar labdarības organizāciju "Ziedot.lv", kuras pārziņā ir nepieciešamie dati un informācija tiešai saziņai un līgumu noslēgšanai ar cietušajiem.

Līdz šī gada 26.februārim uzņēmums cietušajiem kopumā ir izmaksājis 308 937 eiro, un darbs pie pabalstu izmaksas un dokumentu noformēšanas turpinās.

Kā ziņots, "Maxima Latvija" veikalu apgrozījums 2012.gadā bija 640,82 miljoni eiro, kas ir 8,99% pieaugums salīdzinājumā ar 2011.gada apgrozījumu - 587,94 miljoniem eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Koncerna peļņa pieaugusi vairāk nekā septiņkārtīgi - no 2,7 miljoniem eiro 2011.gadā līdz 20,4 miljoniem eiro 2012.gadā.

"Maxima Latvija" dibināta 2000.gada 29.novembrī. Koncerna pamatkapitāls ir 4,91 miljons eiro (3,45 miljoni latu). "Maxima Latvija" mātesuzņēmums ir Lietuvā reģistrētais "Vilniaus Prekyba UAB", kura mātesuzņēmums savukārt ir Nīderlandē reģistrētais "Lincoln Land Erste B.V.".

Jau ziņots, ka pērn 21.novembrī, iebrūkot lielveikala "Maxima" jumtam, dzīvību zaudēja 54 cilvēki. Zolitūdes traģēdija ir lielākā Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.

Svarīgākais