Siguldas pašvaldība olimpisko medaļu ieguvējiem balvās izmaksās 23 000 eiro

Godinot siguldiešus, kuri izcīnījuši olimpiskās godalgas XXII Ziemas olimpiskajās spēlēs Sočos, Siguldas novada pašvaldība paredzējusi vairāk nekā 23 000 eiro naudas balvām novada sportistiem un viņu treneriem.

Saskaņā ar pašvaldības nolikumu naudas balvas saņems novada sportisti, kuri Sočos sasniedza rezultātus, kas ļauj ierindoties līdz 10.vietai. Rēķinot mājup pārvestās medaļas, uz 4500 siguldiešu ir viena olimpiskā medaļa, izrēķinājusi Siguldas novada dome, norādot, ka sportisti apliecinājuši Siguldu kā ziemas sporta veidu galvaspilsētu.

Latvijai sudraba medaļu izcīnīja siguldietis Martins Dukurs skeletonā un Latvijas bobsleja četrinieku ekipāža, kuras stūmējs ir siguldietis Jānis Strenga. Divas bronzas godalgas tika izcīnītas kamaniņu braukšanā - medaļas pārveda siguldieši Andris un Juris Šici, kuri bronzu izcīnīja divnieku sacensībās un arī komandu stafetē. Labāko desmitniekā tika arī siguldietis skeletonists Tomass Dukurs, kurš izcīnīja 4.vietu.

Naudas balvas pienāksies arī izcilus rezultātus sasniegušo sportistu treneriem. Arī citu siguldiešu panākumi ir vērā ņemami, jo dažiem šīs spēles bija pirmā iespēja gūt pieredzi turpmākajiem darbiem un sasniegumiem, norāda pašvaldība.

"Sigulda ir vieta, kur dzīvo olimpieši! Mums, siguldiešiem, plānos ir atkal jauni izaicinājumi un paveicamie darbi, noteikti dod ticību Latvijai jaunām uzvarām un sasniegumiem," par Latvijas olimpisko medaļu kaltuves plāniem saka Siguldas novada domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics.

No olimpiskajām spēlēm Sočos mājup pārvestas 11 olimpiskās medaļas, kuras iegūtas, pateicoties tiem ziemas sporta veidiem, kas tiek attīstīti bobsleja un kamaniņu trasē "Sigulda". Pašvaldības naudas balva ir gan kā pateicība sportistiem un treneriem par ieguldīto darbu, gan kā ieguldījums turpmākajai sportistu karjeras attīstībai un Siguldas vārda popularizēšanai.

Siguldas novada dome norāda, ka XXII Ziemas olimpiskās spēles Sočos Latvijai bijušas visu laiku veiksmīgākās - ziņu kanāls CNN, rēķinot iegūto medaļu skaitu uz miljons iedzīvotājiem, Latviju un Austriju olimpiskajās spēlēs ir ierindojis trešajā vietā aiz godalgotās Norvēģijas un Slovēnijas.

Kopumā Sočos tika izcīnīti 98 medaļu komplekti 15 sporta veidos, no kuriem deviņos piedalījās arī Latvijas sportisti. Spēļu programmā bija iekļautas 12 jaunas disciplīnas, kas Soču spēles padarīja par lielākajām Ziemas olimpisko spēļu vēsturē. Sočos tika pārstāvētas 88 nācijas, kopumā vairāk nekā 2500 sportistu. Soči pie spēļu rīkošanas tiesībām tika 2007.gadā, izšķirošajā balsojumā vien par četriem punktiem apsteidzot Phjončhanu Dienvidkorejā, kas vēlāk ieguva tiesības rīkot 2018.gadā XXIII Ziemas olimpiskās spēles.