Ugunsgrēkā Saldū cietuši četri cilvēki

Aizvadītajā diennaktī ugunsgrēkā Saldū, Rīgas ielā, cietuši četri cilvēki, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Šembele.

Plkst.23.40 VUGD saņēma informāciju, ka Saldū, Rīgas ielā, piecstāvu dzīvojamajā mājā ir jūtams piedūmojums. Ierodoties notikuma vietā, otrā stāva logos bija redzamas liesmas. Nekavējoties no divām pusēm - pa dzīvokļa logu un caur kāpņu telpu - ugunsdzēsēji sāka dzēst liesmas un glābt cilvēkus.

Ar autokāpnēm no piektā stāva dzīvokļa tika nocelta viena sieviete un divi bērni. Cietušie tika nodoti mediķiem. Vēl divi cilvēki tika izvesti no piedūmotās ēkas, viņiem uzliekot skābekļa masku.

Kopumā lielā sadūmojuma dēļ no dzīvojamās mājas tika evakuēti 25 cilvēki, vēl pieci tika izglābti, no tiem četri cilvēki, tajā skaitā divi bērni, ugunsgrēkā cieta. Degošā dzīvokļa saimniece no dzīvokļa bija evakuējusies pati saviem spēkiem.

Kopumā ēkas otrajā stāvā dega dzīvokļa virtuve un koridors 30 kvadrātmetru platībā.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 36 izsaukumus - tika dzēsti 25 ugunsgrēki, tajā skaitā pieci kūlas ugunsgrēki, veikti deviņi glābšanas darbi, divi izsaukumi bija maldinoši.

Lielākais kūlas ugunsgrēks reģistrēts Olaines pagastā, kur sausā zāle dega 500 kvadrātmetru platībā.

Svarīgākais