Tūristi, kas apciemo Latviju, kā suvenīrus izvēlas maizi, "Laimas" konfektes un kūpinājumus

© F64

Kā vieni no iecienītākajiem Latvijas tradicionālajiem gardumiem, kurus Rīgas lidostas pasažieri izvēlas vest kā suvenīru, ir maize, "Laimas" konfektes, dažāda veida konservi, biezpiena sieriņi un kūpinājumi - gan zivis, gan gaļa, biznesa portālam "Nozare.lv" norādīja lidostā.

Bieži kā ciemakukulis tiekot vesti arī ikri, kas gan nav tradicionāls Latvijas produkts, taču "arī šo, tāpat kā visu iepriekš minēto, var vest rokas bagāžā", informē lidostā. "Protams, iecienīts pasažieru vidū ir arī "Rīgas balzams", taču, tā kā rokas bagāžā ir atļauts tikai neliels daudzums šķidru vielu, tad šī prece ir jāliek reģistrētajā bagāžā," uzsver uzņēmumā.

Par to, ka no Rīgas lidostas izlidojušiem pasažieriem svarīgi līdzi ņemt tradicionālos Latvijas gardumus, liecina arī ieraksti "Facebook". Piemēram, kāds Latvijas gardumu cienītājs ierakstījis, ka "lidostas "čekinam" var tikt cauri ar skābētu kāpostu maisiņu rokas bagāžā - tikko pamēģināju, jā, tas ir iespējams, "Cielaviņa" arī iet pāri, skābi gurķi maisiņā un mammas marinētās sēnes arī iet pāri".

Latvijā

Pie Ķīšezera veidos infrastruktūru glābšanas apmācībām un Iekšējās drošības akadēmijas attīstībai, un plānots, ka konkrētais ezera posms vairs nebūs publiski pieejams, liecina valdības otrdien pieņemtais lēmums.

Svarīgākais